אושר בקריאה טרומית: סוף שבוע ארוך בישראל

הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת החוק שנועדה להסדיר סוף שבוע ארוך בישראל. לפי ההצעה, יעוגן בחוק שבוע עבודה בן חמישה ימים ויתווסף יום חופשי אחד בשישה חודשים בשנה (פוליטי)

מליאת הכנסת (צילום: מרים אלסטר - פלאש 90)

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק שנועדה להסדיר סוף שבוע ארוך בישראל, כאשר להצבעה עלו ארבע הצעות שונות של חברי הכנסת ציפי לבני, אלי כהן, שולי מועלם רפאלי ודב חנין.

לפי ההצעות, יעוגן בחוק שבוע עבודה בן חמישה ימים ויתווסף יום חופשי אחד בשבוע העבודה הראשון בשישה חודשים בשנה.

את ששת החודשים עליהם יוחל ההסדר המוצע יקבע שר הכלכלה והתעשייה, בהתייעצות עם שר האוצר. עוד מוצע כי תחילתו של ההסדר יהיה ב-1 בינואר 2017.

בדברי ההסבר להצעה נכתב כי "במרבית מדינות המערב נהוגים שני ימי מנוחה מלאים למשק כולו. הדבר מועיל לתא המשפחתי ומאפשר לבני המשפחה לשהות יחד זמן רב יותר, תוך שהם נוטלים חלק בפעולות פנאי, לרבות פעילות בתחומי התרבות, החינוך והמסחר הקמעונאי.

"שינוי זה עשוי להיות בעל משמעות גם בתחומים נוספים בעלי משמעות לחברה הישראלית. כך למשל עשוי השינוי לצמצם מחלוקות בין דתיים וחילונים, צמצום האבטלה והקטנת פערים חברתיים. כן יש לשינוי המוצע השפעות חיוביות על הכלכלה הישראלית והשתלבותה במסחר הבינלאומי".

ח"כ ציפי לבני אמרה בדיון כי "העובדה שיום שבת הוא יום המנוחה זה נכון וחשוב ומשקף גם את המסורת היהודית. במהלך השנים בגלל הייחוד הדתי של שבת נמצא שיש קושי לחלק אחר באוכלוסייה לנצל את יום השבת לצורך קניות או הגעה למקומות בילוי. על ידי הוספת יום המנוחה ביום ראשון אנחנו מפרקים את אותן מחלוקות ויתאפשר גם וגם".

ח"כ דב חנין אמר כי "מבחינתי המהלך הזה הוא חלק ממהלך גדול של קיצור שבוע העבודה ישראל. אני בעד כל התקדמות בכיוון לקיצור שבוע העבודה ל-35 שעות. הטיעונים הנגדיים אומרים בעיה כלכלית אבל ההפך הוא הנכון. ככל ששבוע העבודה מתקצר, פיריון העבודה עולה".

ח"כ אלי כהן אמר כי "אחרי שנים שמדברים על הנושא, יש לנו לראשונה חוק פרקטי שיכול לצאת לפועל. ההצעה הזו נותנת לנו שינוי דרמטי במאפייני העבודה בישראל ומסייעת לאזן בין העבודה וחיי המשפחה. מספר שעות העבודה בישראל הוא מהגבוה במדינות הoecd. מספר ימי החופשה בישראל מתחיל ב-12 כשבמרבית מדינות אירופה זה מתחיל ב-20 ואף יותר מכך".

השר יריב לוין השיב בשם הממשלה ואמר כי "יש כאן רעיון שיכול לייצר את פריצת הדרך. זו הצעה מאוזנת שתתרום ותסייע להרבה מאוד ענפים במשק, ללכידות המשפחתית, לפיריון בעבודה, ולתחומים נוספים".

מי שהתנגד להצעות הוא ח"כ עיסאווי פריג' שאמר: "מה קורה עם מוסלמי שלא עובד בשישי ויש לו יום ראשון כיום חופש. יישאר לו רק ארבעה ימי עבודה והוא לא יכול לבחור כי מוסדות המדינה סגורים בשישי, ואז ידרשו ממנו לעבוד בשני ושלישי יום עבודה ארוך למרות שהוא מעדיף לעבוד בשישי".

ח"כ אלעזר שטרן הביע גם הוא התנגדות ואמר כי "משחקים פה פינג פונג בין ראשון לשישי כשהשבת היא רק הרשת בניהם. אנחנו רגישים למה שקורה בשבת גם מבחינה סוציאלית וגם מבחינה יהודית. לא יכול להות שזה לא הנושא המרכזי. צר לי שההצעה הזו נעשתה במנותק מהשבת".

בחוק הראשון תמכו 49 חברי כנסת, ארבעה התנגדו וארבעה נמנעו; בחוק השני תמכו 35 ח"כים, שלושה התנגדו ושישה נמנעו; בחוק השלישי תמכו 62 חברי כנסת, שניים התנגדו ואחד נמנע. שלושת ההצעות הראשונות יועברו לוועדת העבודה והרווחה.

בהצעה הרביעית תמכו 65 חברי כנסת ללא מתנגדים והיא תועבר לוועדת הכנסת שתכריע באיזו וועדה יתקיים המשך הדיון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר