רולדת הודו ברוטב מתקתק לצד שעועית ירוקה
רולדת הודו ברוטב מתקתק לצד שעועית ירוקה (צילום: צילום מסך)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 רולדת הודו ברשת, חצי קפואה
  • 3 ליטר מים
  • 6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • מלח
  • לרוטב:
  • 3 כפות חרדל גרגירים
  • 4 כפות דבש
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • לסלט השעועית:
  • 400 גרם שעועית ירוקה טריה או קפואה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • מלח גס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שומשום קלוי

אופן הכנת רולדת הודו ברוטב מתקתק לצד שעועית ירוקה:

אאא

1. בסיר גדול, מניחים את נתח ההודו עם הרשת, מכסים במים, מוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, ומבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה.

2. הכנת הרוטב: במחבת, מערבבים את הדבש והחרדל ומבשלים במשך 5 דקות על אש נמוכה.

3. כשהרולדה מבושלת, מוציאים מסיר ומניחים לצינון מלא. מסירים את הרשת, ופורסים את רולדה לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ. מסדרים את הפרוסות כמניפה, ויוצקים מעל את הרוטב.

הכנת סלט השעועית:

4. חולטים את השעועית בסיר עם מים חמים במשך 5 דקות בלבד, ומיד מוציאים ומעבירים לקערת מי קרח לעצירת הבישול.

5. מחממים בווק את שמן הזית, מוסיפים את השעועית ומקפיצים במשך 3 דקות. מוסיפים את פרוסות השום והסויה, וכשעולה ריח שום, מפזרים מעל את השומשום הקלוי, מערבבים ומסירים מהאש.

מגישים את רולדת ההודו עם הרוטב המתוק לצד סלט השעועית הירוקה.