שבת עם השפית מורן פינטו

מתכון לרולדת הודו ברוטב מתקתק וסלט שעועית ירוקה

אל תגלו לאף אחד, אבל זו אחת המנות שהכי קל להכין. למה הסוד? כי התוצאה מרשימה כל כך ואנחנו כאן בשביל המחמאות. מתכון לרולדת הודו ברוטב מתקתק וסלט שעועית ירוקה (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 רולדת הודו ברשת, חצי קפואה
  • 3 ליטר מים
  • 6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • מלח
  • לרוטב:
  • 3 כפות חרדל גרגירים
  • 4 כפות דבש
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • לסלט השעועית:
  • 400 גרם שעועית ירוקה טריה או קפואה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • מלח גס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שומשום קלוי

אופן הכנת רולדת הודו ברוטב מתקתק לצד שעועית ירוקה:

1. בסיר גדול, מניחים את נתח ההודו עם הרשת, מכסים במים, מוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, ומבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה.

2. הכנת הרוטב: במחבת, מערבבים את הדבש והחרדל ומבשלים במשך 5 דקות על אש נמוכה.

3. כשהרולדה מבושלת, מוציאים מסיר ומניחים לצינון מלא. מסירים את הרשת, ופורסים את רולדה לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ. מסדרים את הפרוסות כמניפה, ויוצקים מעל את הרוטב.

הכנת סלט השעועית:

4. חולטים את השעועית בסיר עם מים חמים במשך 5 דקות בלבד, ומיד מוציאים ומעבירים לקערת מי קרח לעצירת הבישול.

5. מחממים בווק את שמן הזית, מוסיפים את השעועית ומקפיצים במשך 3 דקות. מוסיפים את פרוסות השום והסויה, וכשעולה ריח שום, מפזרים מעל את השומשום הקלוי, מערבבים ומסירים מהאש.

מגישים את רולדת ההודו עם הרוטב המתוק לצד סלט השעועית הירוקה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר