עוף בגריל עם נקטרינות ברוטב בלסמי
עוף בגריל עם נקטרינות ברוטב בלסמי (צילום: heatherchristo.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 700 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
  • מלח גס
  • 1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 1 נקטרינה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס קוביות בצל סגול
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי

אופן הכנת עוף בגריל עם רוטב נקטרינות בלסמי:

אאא

1. משפדים על שיפודים את קוביות העוף והבצל הסגול, ומפזרים מעל מלח גס. 

2. הכנת הרוטב: בבלנדר, טוחנים יחד את קוביות הנקטרינה, קוביות הבצל הסגול והחומץ הבלסמי, עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים את השיפודים בתבנית, יוצקים מעל את הרוטב, ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

3. מחממים את הגריל לחום בינוני, מזלפים שמן זית על כל שיפוד, וצולים כל שיפוד במשך 10 דקות. מדי פעם הופכים את השיפוד, כדי שהעוף יתבשל היטב.

מקור