מה אוכלים היום?

מתכון לעוף במרינדה יוונית ופילאף אורז בסיר אחד

כל מה שאתם צריכים היום זה בדיוק את המנה הזו - ארוחה מהירה בסיר אחד והרמוניית טעמים מושלמת. העוף עשוי במרינדה יוונית ומתבשל יחד עם אורז בנגיעות לימון מרעננות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • לעוף:
  • 4 נתחי חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 כף שום קצוץ
  • 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית שבבי פלפל אדום מיובש (או יותר, לתבשיל חריף יותר)
  • 4 כפיות אורגנו טרי או 2 כפיות אורגנו מיובש
  • לאורז:
  • 1 כף מחמאה
  • 1/4 1 כוסות אורז ארוך מבושל (רק מחצית מזמן הבישול המצוין על האריזה)
  • 1/2 2 כוסות ציר עוף או מים חמים + מעט אבקת מרק
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • גרידת קליפה של לימון אחד, ולאחר הגירוד, פורסים אותו דק (לא חובה)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת עוף במרינדה עם אורז בסיר אחד:

הכנת העוף:

1. בשקית גדולה עם סגירת זיפ, מניחים 2 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, שום כתוש, חומץ, מלח, פלפל שחור, שבבי פלפל אדום ואורגנו. מוסיפים את חזות העוף ומנערים ומעסים היטב, עד שהעוף מצופה היטב במרינדה. מניחים בצד למשך 15 דקות עד שעה.

2. במחבת גדולה, על אש גבוהה-בינונית, מחממים כף שמן זית. מוציאים את חזות העוף מהמרינדה, ומעבירים למחבת, ללא נוזלי המרינדה (רק אלה שנדבקו לעוף). מבשלים את חזות העוף במשך 4-6 דקות מכל צד, עד שהם מבושלים היטב. מוציאים את העופות לצלחת, ומכסים בחתיכת ריבוע כסף רופפת כדי לשמור על החום, אך לא לכלוא את האדים בפנים.

הכנת האורז:

3. ממיסים את המחמאה במחבת בה בושלו העופות, על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את האורז וקולים אותו במשך 3-4 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, כדי שהאורז לא יישרף. מוסיפים את ציר העוף ומיץ הלימון, ומביאים לרתיחה. מערבבים רק פעם אחת באמצע הבישול, כדי שהאורז לא יהפוך לגוש.

4. מכסים את המחבת, מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים במשך 8 דקות.

רגע האיחוד:

5. מוסיפים למחבת את גרידת הלימון ופרוסות הלימון, ומניחים מעל את חזות העוף. מבשלים במחבת מכוסה במשך 5-10 דקות, או עד שהנוזלים מצטמצמים והאורז מבושל לגמרי. ממתינים 5 דקות, ומפזרים מעל את הפטרוזיליה.

התבשיל נשמר במקרר עד 3 ימים

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר