פיצה נפוליטנה קלאסית
פיצה נפוליטנה קלאסית (צילום: HonestlyYUM)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/4 1 כפות מלח ים עדין
  • 3 כוסות מים חמים

אופן הכנת פיצה עם בצק מושלם:

אאא

למה המתכון פרווה? כי רק התוספות חלביות. הבצק עצמו פרווה לחלוטין.

1. ממלאים קערה גדולה ב-3 כוסות מים חמים, ומנפים פנימה את כל הקמח. מערבבים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה, מכסים ומניחים בצד ל-30 דקות.

2. מפזרים את המלח והשמרים על הבצק, מרטיבים את הידיים ומעבדים יחד לשילוב מלא של המרכיבים.

3. משמנים בשמן זית את תחתית הקערה ואת החלק העליון של הבצק, מכסים ומניחים בצד ל-6 שעות.

4. מחממים את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר, ומכניסים פנימה אבן פיצה למשך 45 דקות.

5. על משטח מקומח גדול, מעבדים את הבצק לצורת אליפסה, ומחלקים ל-5 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור בינוני, ומניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח. מפזרים מעט קמח על הכדורים, מכסים ומניחים בצד ל-60 דקות.

6. לאחר ההתפחה, מעבירים את הכדורים למקרר למשך 30 דקות.

7. מוציאים מהמקרר, ובעזרת האצבעות, מעצבים כל כדור לעיגול, מניחים כל עיגול בתורו על כף פיצה מקומחת, מסדרים מעל את התוספות (רוטב עגבניות ועיגולי מוצרלה), ומחליקים בעדינות את הבצק לאבן הפיצה החמה. אופים במשך 5 דקות, ואז מעבירים את הפיצה למדף הגבוה ביותר בתנור למשך 1-2 דקות. חוזרים על הפעולות בכל 5 הכדורים.

מקור