לגזור ולשמור: מתכון לבצק פיצה בסיסי קל הכנה

מתכון מקטגוריית לגזור ולשמור לבצק פיצה בסיסי קל הכנה שאפשר להוסיף לו הכל - התוצאה תמיד תהיה מעולה. כאן בחרנו ברוטב עגבניות ועיגולי מוצרלה ממש כמו פיצה נפוליטנה קלאסית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/4 1 כפות מלח ים עדין
  • 3 כוסות מים חמים

אופן הכנת פיצה עם בצק מושלם:

למה המתכון פרווה? כי רק התוספות חלביות. הבצק עצמו פרווה לחלוטין.

1. ממלאים קערה גדולה ב-3 כוסות מים חמים, ומנפים פנימה את כל הקמח. מערבבים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה, מכסים ומניחים בצד ל-30 דקות.

2. מפזרים את המלח והשמרים על הבצק, מרטיבים את הידיים ומעבדים יחד לשילוב מלא של המרכיבים.

3. משמנים בשמן זית את תחתית הקערה ואת החלק העליון של הבצק, מכסים ומניחים בצד ל-6 שעות.

4. מחממים את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר, ומכניסים פנימה אבן פיצה למשך 45 דקות.

5. על משטח מקומח גדול, מעבדים את הבצק לצורת אליפסה, ומחלקים ל-5 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור בינוני, ומניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח. מפזרים מעט קמח על הכדורים, מכסים ומניחים בצד ל-60 דקות.

6. לאחר ההתפחה, מעבירים את הכדורים למקרר למשך 30 דקות.

7. מוציאים מהמקרר, ובעזרת האצבעות, מעצבים כל כדור לעיגול, מניחים כל עיגול בתורו על כף פיצה מקומחת, מסדרים מעל את התוספות (רוטב עגבניות ועיגולי מוצרלה), ומחליקים בעדינות את הבצק לאבן הפיצה החמה. אופים במשך 5 דקות, ואז מעבירים את הפיצה למדף הגבוה ביותר בתנור למשך 1-2 דקות. חוזרים על הפעולות בכל 5 הכדורים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר