HomeMade

מתכון לצ'יפס בטטה מושלם עם 2 דרכים לתיבול

למה מושלם? כי לצ'יפס הבטטה הזה יש מרקם פריך מתפצפץ בזכות שיטת אפייה ייחודית, פלוס 2 דרכים לא שגרתיות לתיבול, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 בטטה, שטופה היטב, לא מקולפת
  • 1 כף שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • אופציה 1 לתיבול: 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
  • אופציה 2 לתיבול: שוקולד פיקנטי - 1 כפית אבקת קקאו + 1/4 כפית אגוז מוסקט + קמצוץ פפריקה חריפה

אופן הכנת צ'יפס בטטה מושלם:

רגע לפני: המתכון מיועד לבטטה אחת, הכפילו כמויות עם כל בטטה נוספת.

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

2. במנדולינה או בסכין מקצועית, פורסים את הבטטה לעיגולים דקים ככל האפשר.

3. בקערה גדולה, מערבבים היטב את עיגולי הבטטה עם השמן, המלח, והתיבול שבחרתם, עד שהבטטות יהיו מצופות היטב.

4. מסדרים את עיגולי הבטטה בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 8 דקות.

5. מוציאים את התבנית, ומנמיכים את חום התנור ל-110 מעלות. ממתינים מעט שהטמפרטורה בפנים תרד, מחזירים את התבנית ואופים במשך שעה נוספת. בתום האפייה, מניחים לצ'יפס להתקרר לגמרי, כדי למקסם את אפקט הפריכות.

הצ'יפס נשמר היטב עד שלושה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר