עשו זאת בעצמכם, זה פשוט. ירקות כבושים
עשו זאת בעצמכם, זה פשוט. ירקות כבושים (צילום: www.sweetphi.com)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 5 גזרים גדולים, חתוכים לגפרורים גדולים
  • 500 גרם שעועית ירוקה, ללא קצוות
  • 2 מלפפונים, חתוכים לגפרורים גדולים
  • 1/2 בצל סגול, פרוס
  • 4 כוסות מים
  • 2 כוסות חומץ לבן
  • 1 כוס חומץ סיידר תפוחים
  • 2 כפות גרגרי פלפל שחור
  • 1 כף זרעי חרדל
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 2 כפות סוכר
  • 10 גבעולי שמיר טרי או 1/2 1 כפות שמיר מיובש

אופן הכנת ירקות כבושים:

אאא

כמות: 6 צנצנות

1. מרתיחים סיר גדול מלא במים, מוסיפים את הגזר והשעועית הירוקה, מבשלים אותם במשך 3 דקות, ומיד מעבירים למסננת, שוטפים תחת זרם מים קרים ומניחים עליהם קוביות קרח - מה שיעצור את בישולם.

2. מסדרים 6 צנצנות עם מכסה אטום, ודוחסים בכל אחת גזר, שעועית ירוקה ובצל.

3. בסיר גדול, מביאים לרתיחה 4 כוסות מים יחד עם החומץ, חומץ התפוחים, הפלפל השחור, זרעי החרדל והכוסברה, הסוכר והשמיר. מסירים מהאש וממתינים לצינון במשך 5 דקות.

4. יוצקים מנוזל התיבול באופן שווה בין הצנצנות, עד שהן מלאות כמעט עד הסוף והירקות מכוסים בנוזל. אוטמים היטב, ומעבירים למקרר למשך 24 שעות לפחות, עד חודשיים.

מקור