HomeMade

מתכון לירקות כבושים ומוחמצים תוצרת בית

הירקות במקרר התעייפו או סתם נתקעתם עם מלאי שעלול להתקלקל כי אין עליו קופצים? תכבשו אותם. מתכון לירקות כבושים בדרך קלה ומהירה שכל אחד צריך להכיר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 גזרים גדולים, חתוכים לגפרורים גדולים
  • 500 גרם שעועית ירוקה, ללא קצוות
  • 2 מלפפונים, חתוכים לגפרורים גדולים
  • 1/2 בצל סגול, פרוס
  • 4 כוסות מים
  • 2 כוסות חומץ לבן
  • 1 כוס חומץ סיידר תפוחים
  • 2 כפות גרגרי פלפל שחור
  • 1 כף זרעי חרדל
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 2 כפות סוכר
  • 10 גבעולי שמיר טרי או 1/2 1 כפות שמיר מיובש

אופן הכנת ירקות כבושים:

כמות: 6 צנצנות

1. מרתיחים סיר גדול מלא במים, מוסיפים את הגזר והשעועית הירוקה, מבשלים אותם במשך 3 דקות, ומיד מעבירים למסננת, שוטפים תחת זרם מים קרים ומניחים עליהם קוביות קרח - מה שיעצור את בישולם.

2. מסדרים 6 צנצנות עם מכסה אטום, ודוחסים בכל אחת גזר, שעועית ירוקה ובצל.

3. בסיר גדול, מביאים לרתיחה 4 כוסות מים יחד עם החומץ, חומץ התפוחים, הפלפל השחור, זרעי החרדל והכוסברה, הסוכר והשמיר. מסירים מהאש וממתינים לצינון במשך 5 דקות.

4. יוצקים מנוזל התיבול באופן שווה בין הצנצנות, עד שהן מלאות כמעט עד הסוף והירקות מכוסים בנוזל. אוטמים היטב, ומעבירים למקרר למשך 24 שעות לפחות, עד חודשיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר