קציצות דגים ברוטב אדום פיקנטי
קציצות דגים ברוטב אדום פיקנטי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם דג בקלה / קרפיון טחון
  • 2 בצלים, מגורדים דק
  • 1 גזר, מגורד
  • 3 ביצים
  • 2 פרוסות לחם (של אתמול), מושרות במים וסחוטות היטב
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 גמבות, קצוצות דק
  • 10 שיני שום, פרוסות
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • פלפל שחור בנדיבות ומלח
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים

אופן הכנת קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים:

אאא

1. בקערה גדולה, לשים ביד את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.

הכנת הרוטב:

2. בסיר סוטז' נמוך ורחב, מחממים את השמן, מטגנים את פרוסות השום במשך 2 דקות בדיוק, ומוסיפים את העגבניות והפלפלים. ומבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ולבסוף את המים, ומבשלים במשך 3 דקות.

רגע האיחוד:

4. יוצרים כדורי קציצות מהעיסה, ומורידים לרוטב המבעבע. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35 דקות על אש נמוכה.