גלידה ביתית ללא מכונה מבטטות
גלידה ביתית ללא מכונה מבטטות (צילום: spicysouthernkitchen.com)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 400 גרם חלב מרוכז
  • 3/4 כוס פירה בטטה (3-4 בטטות מבושלות במים עד לריכוך, מעוכות לפירה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כוס מיני מרשמלו
  • לקישוט: ביסקוויטים מרוסקים

אופן הכנת גלידה על בסיס בטטה:

אאא

 1. בקערה בינונית, טורפים במטריפה ידנית את החלב המרוכז, פירה הבטטה, תמצית הווניל, הקינמון, הציפורן ואגוז המוסקט, עד לקבלת תערובת חלקה.

 2. במיקסר, מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת. בעזרת מרית, מקפלים את תערובת פירה הבטטה לקצפת, ומוסיפים את אגוזי המלך והמרשמלו. מערבבים עד לשילוב מלא, אך לא יותר מדי.

3. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית בגודל 23X13 ס"מ או לכל מיכל גלידה גדול אחר. עוטפים היטב את התבנית בניילון נצמד, ומוודאים שהוא נוגע בגלידה, מה שימנע היווצרות גושים. לאחר מכן, עוטפים את התבנית בשכבת ניילון נצמד שנייה, ומעבירים למקפיא למשך 6 שעות לפחות עד לילה שלם (רצוי).

4. כ-15 דקות לפני ההגשה, מוציאים את הגלידה מהמקפיא כדי שתתרכך מעט. מגישים כמו שהיא או עם מעט ביסקוויטים מרוסקים מעל.