באנו לעזור

מתכון לביצת עין מושלמת - עם חלמון נוזלי ושוליים קריספיים

עורך מגזין האוכל הפופולרי Bon Appétit, אדם רפפורט, חושף את כל השלבים להכנת ביצת עין מושלמת - כלומר עם חלמון נוזלי טובע בתוך שוליים לבנים קריספיים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |

1. מחממים 1-2 כפות שמן זית / קנולה במחבת בינונית, על אש בינונית.

2. כאשר השמן חם מאוד (לאחר כדקה), שוברים את הביצה מעל המחבת, ומתבלים במלח ופלפל שחור. השמן אמור לבעבע סביב האזור הלבן כבר מההתחלה.

3. מבשלים במשך כ-2 דקות, מדי פעם מסובבים את המחבת, עד שהלבן מקבל גוון זהוב-שחום בקצוות, הופך לפריך, ומתגבש סביב החלמון (שאמור להישאר נוזלי).

אין צורך לגעת בלבן או להתעסק בו. אם אתם אוהבים שהצהוב נוזלי פחות, בשלו במשך 30-60 שניות נוספות.

4. מוציאים את ביצת העין בעזרת מרית שטוחה ורחבה לצלחת ואוכלים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר