לכבוד שבת

מתכון לזוקיני עם גזר ובצל ירוק בתיבול שמיר

למה תבשיל? כי מבשלים את הירקות. ולמה סלט? כי מבשלים אותם ממש מעט, רק כדי שיספגו טעם אחד מהשני. התוצאה: חצי סלט-חצי תבשיל שאפשר להגיש קר או חם לצד כל מנה (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 700-800 גרם זוקיני
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות בצל ירוק קצוץ (כ-6 ענפים גדולים)
  • 5 גזרים גדולים
  • 4 כפות שמיר טרי קצוץ

אופן הכנת זוקיני עם גזר ובצל ירוק בתיבול שמיר:

1. מסירים את קצות הזוקיני, ומגרדים גס בפומפייה. מעבירים את הזוקיני המגורר למגבת מטבח גדולה ונקייה, וסוחטים היטב.

2. במחבת גדולה ועמוקה על אש גבוהה, מחממים את השמן, מוסיפים כוס בצל ירוק ומטגנים במשך 30 שניות. מוסיפים את הזוקיני, הגזר ו-2 כפות שמיר קצוץ. מטגנים עד שהירקות מתרככים, במשך כ-8 דקות, ומערבבים לעתים קרובות.

3. מוסיפים למחבת את חצי כוס הבצל הירוק הנותר ו-2 כפות שמיר, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומסירים מהאש. מגישים חם או קר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר