חצי סלט-חצי תבשיל: זוקיני עם גזר ובצל ירוק בתיבול שמיר
חצי סלט-חצי תבשיל: זוקיני עם גזר ובצל ירוק בתיבול שמיר (צילום: www.bonappetit.com)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 700-800 גרם זוקיני
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות בצל ירוק קצוץ (כ-6 ענפים גדולים)
  • 5 גזרים גדולים
  • 4 כפות שמיר טרי קצוץ

אופן הכנת זוקיני עם גזר ובצל ירוק בתיבול שמיר:

אאא

1. מסירים את קצות הזוקיני, ומגרדים גס בפומפייה. מעבירים את הזוקיני המגורר למגבת מטבח גדולה ונקייה, וסוחטים היטב.

2. במחבת גדולה ועמוקה על אש גבוהה, מחממים את השמן, מוסיפים כוס בצל ירוק ומטגנים במשך 30 שניות. מוסיפים את הזוקיני, הגזר ו-2 כפות שמיר קצוץ. מטגנים עד שהירקות מתרככים, במשך כ-8 דקות, ומערבבים לעתים קרובות. 

3. מוסיפים למחבת את חצי כוס הבצל הירוק הנותר ו-2 כפות שמיר, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומסירים מהאש. מגישים חם או קר.

מקור