• זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(10 מנות):

  • לבסיס:
  • 250 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 80 גרם חמאה, מומסת
  • למילוי:
  • 1 ק"ג גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (240 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 1 כף קורנפלור
  • קורט מלח
  • גרידת קליפה מלימון אחד

אופן הכנת עוגת גבינה קלאסית ועשירה:

אאא

הכנת הבסיס:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון או ידנית בתוך 2 שקיות + פטיש שניצלים, עד שהם מפוררים היטב. יוצקים את החמאה המומסת על פירורי הביסקוויטים, ומערבבים עד לציפוי מלא.

2. מעבירים את תערובת הביסקוויטים לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ עם בסיס נשלף, ומהדקים לשכבה אחידה. אופים במשך 13-15 דקות, מוציאים ומניחים על השיש לצינון מוחלט.

הכנת המילוי:

3. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.

4. בקערה גדולה, מקציפים את גבינת השמנת למרקם קרמי חלק, מוסיפים את הסוכר, הקורנפלור והמלח, ומקציפים שוב לאיחוד מלא.

5. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי הקצפה, עד שכל אחת נטמעת היטב. מוסיפים את תמצית הווניל, גרידת הלימון והשמנת החמוצה,ומקציפים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה, אך נזהרים לא להקציף יותר מדי, אחרת הבלילה תתמלא בועות אוויר.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

רגע האיחוד:

6. יוצקים את הבלילה על הבסיס האפוי, ומכניסים לתנור למשך 45-55 דקות. מכבים את התנור, ומשאירים את העוגה למשך שעה בתנור - לא פותחים את הדלת! אתם לא רוצים שהעוגה תצנח.

7. מוציאים מהתנור, ומעבירים סכין חדה סביב מפגש העוגה עם שולי התבנית. ממתינים שהעוגה תצטנן לגמרי בטמפרטורת החדר, ורק אז מכסים אותה ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מחלצים בזהירות את שולי התבנית, ולפני ההגשה, מקשטים באבקת סוכר ופירות אהובים.

מקור