סְפּוֹמוֹנִי: סנדוויץ' גלידה ושוקולד עם פיסטוקים
סְפּוֹמוֹנִי: סנדוויץ' גלידה ושוקולד עם פיסטוקים (צילום: honestlyyum.com)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם חמאה לא מומלחת בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס פיסטוקים מקולפים, לא מומלחים ולא קלויים
  • 2 כוסות קמח
  • 226 גרם שוקולד צ'יפס
  • 2 כוסות גלידת דובדבנים

אופן הכנת סנדוויץ' גלידה ושוקולד עם פיסטוקים:

אאא

1. מוסיפים למעבד מזון 1/2 כוס פיסטוקים, וטוחנים במשך כמה דקות עד שמתקבלת משחה חמאתית. מניחים בצד.

הכנת העוגיות:

2. במיקסר עם וו לישה, מעבדים את החמאה והסוכר. מתחילים במהירות נמוכה ולאט מגבירים, עד לקבלת קרם בהיר. מערבבים פנימה את חמאת הפיסטוקים, מורידים למהירות נמוכה, ומוסיפים את הקמח עד לאיחוד מלא, אך נזהרים לא ללוש יותר מדי, אחרת מרקם הבצק יפגע.

3. עוטפים את הבצק בחתיכה גדולה של ניילון נצמד, ובעזרת הידיים מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. מוודאים שהניילון עוטף היטב את הבצק, ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

4. מסירים את הניילון, מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה, ומרדדים לעובי של חצי ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוס עם קוטר קטן, קורצים עיגולים מהבצק, ומסדרים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים עם נייר האפייה השני, ומעבירים למקרר ל-15 דקות. 

5. מחממים את התנור ל-180 מעלות, אופים את עיגולי הבצק במשך 12 דקות, באמצע האפייה, מסובבים את התבנית, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר. מוציאים, מניחים את התבנית על רשת צינון במשך 5 דקות, ורק אז מעבירים את העוגיות ישירות לרשת לצינון מלא.

הכנת הסנדוויצ'ים:

6. מניחים 2 כפות מהגלידה על עוגייה אחת, סוגרים מעל עם עוגייה אחרת ומכניסים מיד למקפיא כל סנדוויץ' מוכן. 

7. המסת השוקולד: מניחים את השוקולד בקערת מתכת הממוקמת על סיר מים רותחים על הכיריים (בן מארי), ומערבבים באופן תמידי עד להמסה מוחלטת. 

8. טובלים קצה של כל סנדוויץ' גלידה בשוקולד החם, ומיד בפיסטוקים הקצוצים ומגישים / אוכלים מיד או מעבירים למקפיא עד להגשה.

מקור

הגרסה האכילה של מגדל פיזה (צילום: honestlyyum.com)
הגרסה האכילה של מגדל פיזה (צילום: honestlyyum.com)