לחם עגבניות תוצרת בית. תכינו את החמאה
לחם עגבניות תוצרת בית. תכינו את החמאה (צילום: www.goodlookingandcooking.com)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 23 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 1 כוסות מים חמימים
  • שמן זית לשימון התבנית
  • 350 גרם מיקס עגבניות - בכל גודל וצבע

אופן הכנת לחם עגבניות:

אאא

1. בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר, השמרים ו-1/4 כוס מים חמימים, ומשהים במשך 5 דקות עד שעולה קצף - זהו סימן לכך שהשמרים טובים.

2. מנפים את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את תערובת השמרים ואת שאר המים החמימים, ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, במשך 5-7 דקות.

3. על משטח מקומח קלות, לשים את הבצק במשך 3-5 דקות, עד שהמרקם גמיש, כך שאם נועצים אצבעי בבצק, הוא קופץ בחזרה.

4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד, ומניחים להתפחה במשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. לאחר ההתפחה, דוחפים אצבעות לבצק כדי להוציא את האוויר (לא חזק מדי!), מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ומעצבים אותו לצורה שתתאים לתבנית לאפיית לחם / תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים.

6. משמנים את התבנית בשמן זית בנדיבות, מעבירים לתוכה את הבצק, ומשמנים קלות גם את החלק העליון של הבצק, ומכסים באופן רופף בניילון נצמד. מניחים להתפחה שנייה במשך 30-45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

7. כשהבצק תופח, מחממים את התנור ל-200 מעלות, ופורסים את העגבניות לפרוסות בינוניות. כשהבצק מוכן, מסירים את הניילון, מטביעים את העגבניות בבצק ואופים במשך 35-40 דקות, עד שהלחם מקבל גוון זהוב-שחום.

בדיקה מקצועית יותר לכך שהלחם מוכן: מחלצים בעדינות את הלחם מהתבנית, ומקישים על תחתית הכיכר. אם נשמע קול חלול, הלחם מוכן. 

מקור