לכבוד שבת

מתכון לקוסקוס עם צנוברים ובצל ירוק מוקפצים

שמרו את הקוגל הכבד לשבתות אחרות, ולכו על תוספת הרבה יותר קלילה וממש לא מסובכת: מתכון לקוסקוס בסגנון ים-תיכוני עם צנוברים ובצל ירוק מוקפצים (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות (480 מ"ל) ציר ירקות / ציר עוף / מים + אבקת מרק
  • 1/2 1 כוסות (250 גרם) קוסקוס לא מבושל
  • 2 כפות שמן זית איכותי + שמן זית לזילוף
  • 1 צרור בצל ירוק - גם החלק הלבן וגם הירוק, פרוסים דק
  • 1/2 כוס (80 גרם) צנוברים
  • 1 כוס (170 גרם) צימוקים זהובים
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת קוסקוס עם צנוברים ובצל ירוק מוקפצים:

1. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה את ציר הירקות (ציר העוף / המים + אבקת המרק). לאחר שהנוזל רותח, מכבים את האש ומיד מוסיפים את הקוסקוס. מכסים את הסיר, ונותנים לו לעמוד עד שהנוזל נספג, במשך 5-10 דקות.

2. במקביל, מחממים את שמן הזית במחבת בינונית על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות הבצל הירוק והצנוברים, ומטגנים במשך 5-7 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהבצל רך ועולה ריח מהצנוברים.

3. מסירים את המכסה מהסיר, ומערבבים במזלג.

4. סמוך להגשה, מעבירים את הקוסקוס לקערה גדולה, מוסיפים את הבצל הירוק, הצנוברים והצימוקים, מזלפים מעל מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר