מה אוכלים היום?

מתכון לפרגיות אפויות ברוטב שום ודבש פיקנטי עם אורז

ארוחת ערב בריאה וטעימה שכולם יאהבו ויבקשו עוד, מהסוג שאתם הולכים לאמץ באופן קבוע כי המחמאות לא יפסיקו לזרום. מתכון לפרגיות אפויות ברוטב שום ודבש פיקנטי עם אורז (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 900 גרם פרגיות ללא עור וללא עצמות
  • 450 גרם פרחי ברוקולי
  • 1 כוס אורז, לא מבושל (עדיף בסמטי)
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • לרוטב:
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית רוטב חריף אהוב
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס מרק עוף / מים חמים + מעט אבקת מרק

אופן הכנת פרגיות אפויות ברוטב שום ודבש פיקנטי עם אורז:

1. בתבנית חסינת אש, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב. מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך 30 דקות עד 24 שעות.

2. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומבשלים את האורז לפי הוראות היצרן שעל האריזה.

3. במקביל, מחממים סיר מלא מים, ומניחים את פרחי הברוקולי בסל אידוי או במסננת (גם כזו של פסטה תספיק מעל סיר המים, ומוודאים שהמים לא נוגעים בכלי בו הברוקולי. מאדים במשך 5 דקות או עד שהברוקולי רך.

4. מסירים את הניילון הנצמד, ומכניסים לתנור למשך 20 דקות.

להגשה, מניחים לכל סועד כמה כפות מהאורז, מעל מניחים פרגית או שתיים עם הרוטב ופרחי ברוקולי.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר