סלמון בזיגוג נקטרינות וחרדל עם פירות קיץ בגריל
סלמון בזיגוג נקטרינות וחרדל עם פירות קיץ בגריל (צילום: heatherchristo.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 1 נתח פילה סלמון במשקל 800 גרם, טרי או מוקפא ומופשר
  • מלח גס
  • לזיגוג:
  • 1 נקטרינה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כוס יין לבן / רוזה - מכל סוג
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 1/4 כוס חרדל גרגרים
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס
  • לפירות:
  • 4-5 פירות קיץ (שזיפים, אפרסקים, אפרשזיף - או תערובת של כולם), חצויים
  • שמן זית

אופן הכנת סלמון בזיגוג נקטרינות וחרדל עם פירות קיץ בגריל:

אאא

1. מניחים את נתח הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מלח גס ופונים להכין את הזיגוג.

2. בסיר קטן, מבשלים על אש בינונית-נמוכה את קוביות הנקטרינה, הסוכר והיין, עד שהנוזלים מצטמצמים והנקטרינה רכה, במשך 5-7 דקות. מעבירים לבלנדר, וטוחנים למחית חלקה. מחזירים את רסק הנקטרינה לסיר, מוסיפים את הבצל, החרדל והצ'ילי הגרוס, בוחשים היטב, מתבלים במלח גס לפי הטעם ומסירים מהאש.

3. מורחים את הזיגוג על הסלמון, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במצב גריל / גריל גז ביתי / מחבת פסים גדולה מחוממת. צולים 5 דקות, ומוסיפים את הפירות החתוכים ישירות לסורגי הגריל / התנור / מחבת הפסים. מסירים את הסלמון לאחר 8-10 דקות (אולי מעט יותר, בהתאם לעובי הסלמון).

להגשה (עדיף בערב שבת), מניחים את הסלמון בצלחת הגשה גדולה עם הזיגוג, מסדרים מסביב את הפירות הצלויים ומגישים חם.

מקור