לכבוד שבת

מתכון לסלט קינואה עם עשבי תיבול ופירות יבשים

אז מה יש לנו כאן? סלט קינואה עם עשבי תיבול ופירות יבשים - הרמוניית טעמים מצטיינת שמשתלבים היטב זה בזה. מגישים כסלט בשבת - עם הדגים או הבשר (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות מים
  • 2/3 כוס פירות יבשים (משמשים, צימוקים, חמוציות), קצוצים לגודל אחיד
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע טרייה קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח
  • 1 כוס קינואה אדומה, שטופה, מסוננת
  • 1/4 כוס פיסטוקים קלויים קלות
  • 1/4 כוס שקדים קלויים קלות, קצוצים
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  •  מלח
  • 1 שן שום קטנה, כתושה (לא חובה)
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית מולסה / דבש
  • 1/3 כוס שמן זית

אופן הכנת סלט קינואה עם עשבי תיבול ופירות יבשים:

1. בקלחת (סיר 'רוטב' עם ידית אחת ארוכה), מביאים לרתיחה את המים, מוסיפים את הקינואה ומתבלים במלח לפי הטעם. מביאים את הקינואה לרתיחה שנייה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות עד שניתן לראות שהקינואה "נפתחה" ויוצאים ממנה חוטים בהירים עדינים.

2. מעבירים את הקינואה למסננת, מנערים היטב ומחזירים לסיר (כשהלהבה כבויה). מכסים את הסיר עם מגבת מטבח ועליה מניחים את מכסה הסיר ומניחים לה לשבת כך במשך 10-15 דקות, ללא הפרעה.

3. במקביל, מכינים את הרוטב: טורפים יחד מיץ לימון, מלח, שום, קינמון ומולסה ולבסוף מוסיפים את שמן הזית.

4. סמוך להגשה, בקערה גדולה, מערבבים את הקינואה והרוטב היטב, מוסיפים את עשבי התיבול והפירות היבשים הקצוצים, מערבבים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר