מה אוכלים היום?

מתכון לעוף צלוי עם מרינדה מתקתקה בסגנון "הולי הולי"

להכין ולהרגיש ים, חול לבן ודקלים: מתכון מהוואי הקסומה של עוף צלוי במרינדה מתקתקה תוך כדי שהוא מסתובב על שיפוד - ומכאן שמו "הולי הולי"= "לסובב לסובב" (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 900 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס קטשופ
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/2 1 כפות מרק עוף / מים + מעט אבקת מרק
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
  • 1 שן שום, כתושה

אופן הכנת עוף צלוי במרינדה מתקתקה:

1. מניחים בשקית זיפלוק (עם סגר פלסטיק) גדולה את הסוכר, הקטשופ, רוטב הסויה, מרק העוף / המים, הג'ינג'ר והשום ומערבבים היטב מבחוץ. שומרים בצד 1/3 כוס מרוטב המרינדה.

2. חותכים את חזה העוף לנתחים בגודל הרצוי, מכניסים לשקית המרינדה ואוטמים היטב. מעבירים למקרר למשך 8 שעות לפחות עד לילה שלם.

3. מוציאים את העופות מהמרינדה ומנערים, מחממים גריל חשמלי (משמנים מעט את הסורגים לפני) או מחבת פסים (ללא שמן) לחום בינוני, וצולים את העופות במשך 6-8 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה. יוצקים על העוף את המרינדה ששמרנו בצד ב-5 הדקות האחרונות של הצלייה.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

מקור

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר