צ'יפס תפוחי אדמה אפוי בתנור של שירן דיקמן
צ'יפס תפוחי אדמה אפוי בתנור של שירן דיקמן (צילום: prettysimplesweet.com)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 900 גרם תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן זית / קנולה / צמחי
  • 1/2 כפית תערובת עשבי תיבול יבשים כמו אורגנו, פטרוזיליה, תימין (לא חובה אבל מוסיף המון)
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כפית מלח, עדיף גס
  • 1/8 כפית פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת צ'יפס תפוחי אדמה אפוי בתנור:

אאא

כמה דברים שיגרמו לצ'יפס להיות פריך:

• השרו את תפוחי האדמה בקערת מים חמים לפני האפייה במשך 10 דקות עד שעתיים, יבשו אותם היטב והכניסו לתנור. פעולה זו תסיר מהם את העמילן ותהפוך אותם ליבשים, ואחר כך לפריכים יותר.

• חום התנור חשוב מאוד. ככל שהתנור יהיה חם יותר (מופעל זמן רב יותר לפני האפייה עצמה) - הצ'יפס יהיה פריך יותר. לכן, אל תעמיסו תפוחי אדמה על התבנית, הקפידו על רווחים ביניהם ואל תחששו לאפות בכמה סיבובים ומקמו את התבנית במדף הנמוך ביותר - כדי שתקבל כמה שיותר חום.

וכעת, להכנה:

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות.

2. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרצועות שוות (לא משנה העובי, אך חשוב שיהיו שוות כדי שייאפו באופן שווה), ומשרים במים חמים למשך 10 דקות עד שעתיים, מסננים ומייבשים היטב בעזרת טפיחות עם נייר סופג.

3. מעבירים את רצועות תפוחי האדמה לקערה גדולה ונקייה, ומערבבים יחד עם השמן, עשבי התיבול (אם אתם לא משתמשים בעשבי תיבול, הגדילו את כמו המלח והפלפל השחור), השום, המלח והפלפל.

4. מסדרים את הרצועות בתבנית עם רווחים שווים, ואופים במדף התחתון במשך 30-40 דקות, עד להשחמה קלה. באמצע האפייה, מערבבים קלות את תפוחי האדמה בעזרת מרית / מלקחיים.

מגישים חם, כמובן.

המתכון נוצר על ידי שירן דיקמן, מתוך הבלוג pretty simple sweet