שבת עם בלו בנד

מתכון לפאי בשר ודלעת - מדריך וידאו

לא חייבים לשמור את הפאי לקינוח. הנה מתכון לפאי בשר ודלעת מרשים שיקצור מחמאות בשולחן השבת. מלית עשירה בין שתי שכבות פריכות וקישוט גרעינים עדין (מתכונים לשבת, שיווקי)

פאי בשר ודלעת עשיר ומרשים לשבת (צילום: בלו בנד)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
  • 1/2 כפית מלח
  • 125 גרם מרגרינה בל-בנד קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס מים קרים מאוד
  • למלית:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 500 גרם בשר טחון
  • 250 גרם דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
  • 5 עלי מרווה, קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 גבעול רוזמרין קטן
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס יין לבן
  • לעיטור:
  • 1 ביצה טרופה
  • 20 גרם גרעיני דלעת

אופן הכנת פאי בשר ודלעת:

הכנת הבצק:

1. מנפים את הקמח לקערה, מערבבים עם המלח, מוסיפים את המרגרינה ולשים אותה בקצות האצבעות עם הקמח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים הקרים, ומעבדים ידנית רק עד שמתגבש בצק - לישת יתר תהרוס את מרקם הבצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

2. מרדדים חלק אחד של בצק לעלה דק, ומהדקים לתחתית ולדפנות תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפיה.

3. את חלק הבצק השני מרדדים לדיסק עבה, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר.

הכנת המלית:

4. מחממים את שמן הזית, מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הדלעת, המרווה, הרוזמרין, המלח והפלפל השחור ומערבבים. מוסיפים את היין והפטרוזיליה, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות, מסירים את המכסה ומבשלים על אש גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים. מוציאים לקערה ומצננים.

הרכבת הפאי:

5. מוציאים מהמקרר את תבנית הפאי המרופדת בבצק, ויוצקים לתוכה את המלית.

6. מוציאים את הבצק השני, מרדדים אותו לעלה דק ומכסים בו את התבנית. בעזרת סכין, חותכים את הבצק המיותר מסביב.

7. מברישים את הבצק בביצה טרופה, מקשטים בגרעיני דלעת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב היטב.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר