• זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 200 גרם מרגרינה בלו-בנד, חתוכה לקוביות
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • קמצוץ מלח
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • לקרם:
  • 240 מ"ל קצפת צמחית
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 חלמונים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • לקישוט: מגוון פירות קיץ, חתוכים לפרוסות

אופן הכנת פאי פירות וקרם פטיסייר:

אאא

הכנת הבצק:

1. במעבד מזון, מעבדים את כל מרכיבי בצק, עד קבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 0.5 ס"מ, מרפדים עם הבצק תבנית פאי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים על רשת.

הכנת קרם הפטיסייר: 

2. בקערה, טורפים את החלמונים עם הקורנפלור לתערובת אחידה.

3. בסיר, מביאים לרתיחה את הקצפת הצמחית, הסוכר ותמצית הווניל. כשהנוזל מבעבע, מעבירים 3/4 כפית מהתערובת הרותחת לתערובת החלמונים - להשוואת טמפרטורות - לאחר מכן, מעבירים את כל תערובת החלמונים לסיר. מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך.

4. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה-שעתיים. אם הקרם מוצק מדי לאחר הקירור, טורפים קלות במטריפה ידנית או במיקסר עם וו גיטרה.

5. יוצקים את הקרם על הקלתית בצורה אחידה, מקשטים בפרוסות פירות קיץ אהובים ומגישים.