פיצה על חצילים דלת פחמימות וללא גלוטן
פיצה על חצילים דלת פחמימות וללא גלוטן (צילום: www.purewow.com)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 חציל גדול או 2 בינוניים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 1 כוסות רוטב עגבניות פיקנטי קנוי או ביתי
  • 1/2 1 כוסות גבינת מוצרלה / גבינה צהובה, מגוררת
  • 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים

אופן הכנת פיצה על חצילים:

אאא

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. חותכים קצוות החציל, ופורסים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ, מסדרים בתבנית המוכנה, מברישים כל פרוסה בשמן זית משני הצדדים, ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. קולים בתנור את פרוסות החצילים עד להתרככות, במשך 10-12 דקות.

4. מסירים את החצילים מהתנור, מורחים 2 כפות רוטב עגבניות על כל פרוסה, מפזרים גבינה מגוררת בנדיבות ומסדרים מעל 3-5 חצאי עגבניות שרי.

5. מחזירים את הפיצות לתנור ואופים במשך 5-7 דקות, עד שהגבינה נמסה והעגבניות מתרככות. מגישים חם, ומפזרים מעל את עלי הבזיליקום.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

מקור