מה אוכלים היום?

מתכון לחזה עוף במרינדה מתקתקה עם נגיעות פיקנטיות

לא רק כי זה קל נורא - הסיבה הראשונה שאתם פשוט חייבים לנסות את זה עוד היום היא בגלל הרוטב המיוחד שמצליח למצוא האיזון המושלם בין מתוק לפיקנטי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 נתחי חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית תימין טרי קצוץ
  • 1/8 כפית פפריקה חריפה / צ'ילי
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנת חזה עוף במרינדה:

1. בקערה קטנה, מערבבים יחד חומץ בלסמי, סירופ מייפל, חרדל, שום, תימין, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור. יוצקים את הרוטב לשקית גדולה עם סוגר זיפלוק. דופקים בפטיש שניצלים את חזות העוף כדי להבטיח בישול אחיד, ומוסיפים אותם לשקית. משרים למשך 30 דקות לפחות עד לילה שלם.

2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה במשך 3-4 דקות. בעזרת מלקחיים, מסירים את חזות העוף מהרוטב, מנערים קלות ומניחים במחבת. מטגנים במשך 7-8 דקות - בלי לגעת בעוף - הופכים, ומטגנים במשך 7-8 דקות נוספות, עד שמתקבל גוון שחום יפה.

3. מוציאים את העופות לקרש חיתוך למנוחה, ובמקביל יוצקים את כל הרוטב שבשקית למחבת המחוממת. מבשלים עד שהרוטב מבעבע, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את העופות למחבת, מצפים היטב ברוטב המסמיך, מסירים מהאש ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר