קדחת הנילוס

זהירות: יתושים מסוכנים אותרו בירושלים ובנתניה

בבדיקות של משרד הבריאות אותרו בירושלים ובנתניה יתושים שנושאים את קדחת הנילוס המערבי. מדובר במחלה שיכולה להיות מסוכנת ואף לגרום למוות ואין לה עדיין חיסון (חדשות)

דניאל הרץ | כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)

במהלך בדיקות שגרתיות של המשרד להגנת הסביבה בשיתוף משרד הבריאות, אותרו בשבועות האחרונים יתושים נגועים בנגיף קדחת הנילוס המערבי בשכונת נווה יעקב בצפון ירושלים, בנחל פולג ליד אודים מדרום לנתניה ובטייבה ליד שער אפרים.

עם קבלת הממצאים המדאיגים, עדכן המשרד להגנת הסביבה את הרשויות המקומיות בתחומן נמצאו היתושים הנגועים, ואת הרשויות הסמוכות להן בממצאים, והנחה אותן להרחיב את היקף הפיקוח וההדברה של היתושים בשטחן מחשש להתפרצות מחלות.

מחלת קדחת הנילוס המערבי נגרמת על ידי נגיף המועבר לאדם באמצעות עקיצת יתושים. ברוב המקרים בהם מתפתחת המחלה, היא מתבטאת בחום, ובכאבי ראש ושרירים בלבד. עם זאת, לעתים נדירות סיבוכים מהנגיף עלולים להוביל לדלקת מוח או קרום המוח ואף למוות.

במהלך שנת 2016 ועד כה זוהו 60 חולים בקדחת הנילוס המערבי. בישראל מופעל מערך בין-משרדי לאיתור מוקדם של נגיף קדחת הנילוס המערבי על ידי ניטור הנגיף כבר ביתושים.

החשש מפני המחלה גדול יותר כי לא קיים חיסון נגד קדחת מערב הנילוס ולכן ישנה חשיבות רבה להימנעות מעקיצות יתושים. והציבור מתבקש לפעול להפחתת כמות היתושים על ידי ייבוש מקורות מים בחצרות, בגגות ובמקלטים והודעה לרשות המקומית על כל מפגע יתושים בשטח הציבורי.

כמו-כן, מומלץ להתגונן מעקיצות יתושים על ידי התקנת רשתות בחלונות הבית ומריחת תכשירים דוחי יתושים, המאושרים על ידי משרד הבריאות, בכל עת שנמצאים באזור נגוע ביתושים.

מניעת מפגעי היתושים היא הדרך העיקרית למנוע את העברת הנגיף לאדם ולכן המשרד להגנת הסביבה קורא לרשויות המקומיות בכל רחבי הארץ להגביר את פעולות הפיקוח וההדברה מפני יתושים, ולהרחיב את פעולות הניטור בשטחן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר