עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בסגנון יווני
עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בסגנון יווני (צילום: heatherchristo.com)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 עוף שלם
  • 2 לימונים
  • 11 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות אורגנו יבש
  • 1 כוס שמן זית
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים בקליפה צהובה
  • מלח גס ופלפל שחור

אופן הכנת עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בסגנון יווני:

אאא

1. חותכים את קצוות כנפי העוף ואת השומן העודף, ומחלקים את העוף לשניים עם סכין חד. מניחים את שני החצאים בתבנית אפייה - כשהעצמות למטה.

2. סוחטים לימון אחד על כשני חצאי העוף, ומשפשפים היטב לציפוי מלא. יוצקים מעל 1/4 כוס שמן זית, מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור ומחצית מכמות האורגנו, ומפזרים מעל כמות של 5 שיני שום כתושות.

3. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומעבירים לקערה. מוסיפים את 1/4 כוס שמן הזית והאורגנו הנותרים וסוחטים פנימה את הלימון השני. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב לציפוי מלא.

4. מסדרים את תפוחי האדמה סביב העופות ויוצקים מעל את כל הרוטב.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כשעה ורבע או עד שהעוף ותפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב והופכים לפריכים. 

מגישים חם עם הרוטב שבתבנית ופלחי לימון טריים.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

>> למגוון ענק של מתכונים לראש השנה - סלטים, מנות פתיחה, עיקריות, תוספות, מאפים וקינוחים

מדריך מצולם של אופן ההכנה:

חותכים את קצוות כנפי העוף ואת השומן העודף (צילום: heatherchristo.com)
חותכים את קצוות כנפי העוף ואת השומן העודף (צילום: heatherchristo.com)
מחלקים את העוף לשניים עם סכין חד (צילום: heatherchristo.com)
מחלקים את העוף לשניים עם סכין חד (צילום: heatherchristo.com)
מעבירים לתבנית כשהעצמות כלפי מטה (צילום: heatherchristo.com)
מעבירים לתבנית כשהעצמות כלפי מטה (צילום: heatherchristo.com)
סוחטים לימון אחד על כל חצי עוף, ומשפשפים היטב לציפוי מלא (צילום: heatherchristo.com)
סוחטים לימון אחד על כל חצי עוף, ומשפשפים היטב לציפוי מלא (צילום: heatherchristo.com)
יוצקים מעל 1/4 כוס שמן זית, מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור ומחצית מכמות האורגנו (צילום: heatherchristo.com)
יוצקים מעל 1/4 כוס שמן זית, מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור ומחצית מכמות האורגנו (צילום: heatherchristo.com)
מפזרים מעל כמות של 5 שיני שום כתושות (צילום: heatherchristo.com)
מפזרים מעל כמות של 5 שיני שום כתושות (צילום: heatherchristo.com)
מסדרים את תפוחי האדמה סביב העופות ויוצקים מעל את כל הרוטב (צילום: heatherchristo.com)
מסדרים את תפוחי האדמה סביב העופות ויוצקים מעל את כל הרוטב (צילום: heatherchristo.com)
אופים במשך שעה ורבע ב-180 מעלות עד להזהבה ומרקם פריך (צילום: heatherchristo.com)
אופים במשך שעה ורבע ב-180 מעלות עד להזהבה ומרקם פריך (צילום: heatherchristo.com)