עוף בקארי ודבש - הגרסה החגיגית
עוף בקארי ודבש - הגרסה החגיגית (צילום: www.tasteandtellblog.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 4 כפות מחמאה בלו בנד, מומסת
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כוס חרדל צהוב
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כפית מלח
  • 900 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
  • עירית קצוצה

אופן הכנת עוף בקארי ודבש:

אאא

1. בקערה, מערבבים יחד את המחמאה המומסת, הדבש, החרדל, אבקת הקארי והמלח.

2. כל נתח עוף צריך לשקול 140-170 גרם. אם הנתחים גדולים יותר, חותכים לשניים לאורך. מניחים את העוף בתבנית אפייה גדולה כמה שיותר - כך שיתאפשר לשים את העופות בשכבה אחת, ויוצקים מעל את הרוטב.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה.

>> למגוון ענק של מתכונים לראש השנה - סלטים, מנות פתיחה, עיקריות, תוספות, מאפים וקינוחים

מקור