סעודה חגיגית עם השפית

מתכונים לראש השנה: רול חזה עוף ממולא, עור עוף ממולא באורז וטורטיות במילוי בשר

מורן פינטו עם 3 מתכונים של ממולאים לראש השנה שלא כוללים פלפלים בכלל. אז מה כן? קבלו: רול חזה עוף ממולא, עור עוף ממולא באורז וטורטיות במילוי בשר (מתכונים לחג, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |

מנות ממולאים שהן תוספות לעיקרית, אבל גוברות עליה בקלות.

רול חזה עוף במילוי תרד וזיגוג לימון

מרכיבים:
10 פרוסות חזה עוף דקות
500 גרם תרד קפוא, מופשר
4 בצלים לבנים, פרוסים
6 כפות שמן
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית להברשה
לזיגוג:
4 לימונים, סחוטים היטב
6 שיני שום, כתושות
1 כף סוכר
מלח
1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את התרד ומערבבים יחד. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. כשהתרד מתרכך, מסירים מהאש.

2. בכל קצה של פרוסת חזה עוף, מניחים כף ממלית התרד, ומגלגלים.

3. מסדרים את הרולים בתבנית פיירקס חסינת אש כשהצד של "התפר" כלפי מטה, ומברישים במעט שמן זית.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 25 דקות.

5. הכנת הזיגוג: בסיר קטן על אש קטנה, מביאים לרתיחה את מיץ הלימון והשום הכתוש. מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים ומוסיפים לסיר. מערבבים יחד על האש עד שהרוטב מסמיך קלות. מתבלים במלח ומסירים מהאש.

6. כשהרולים אפויים, יוצקים את הזיגוג למחבת ומניחים מעל את הרולים שיצופו בזיגוג. מגישים חם עם פירה תפוחי אדמה.

עור עוף במילוי אורז עם צימוקים ושקדים שמגישים ליד העוף

מרכיבים:
8 עורות שלמים מרבעי עוף
2 כוסות אורז מבושל
1/2 כוס צימוקים
1 כוס שקדים לא קלויים, שבורים
מלח
1 כוס בצל קצוץ ומטוגן
1 צרור שמיר קצוץ

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את האורז יחד עם שאר המרכיבים, מלבד העורות.

2. מרפדים עם העורות שקעים של תבנית שקעים (ככלי עזר), ממלאים את העור בנדיבות במלית האורז וסוגרים את הקצוות כמו שק בעזרת חוט ומחט או קיסמים.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד להזהבה טובה.

טורטיות במילוי בשר

מרכיבים:
8 טורטיות בינוניות
500 גרם בשר בקר טחון - עדיף עם שומן
1 בצל לבן גדול, קצוץ
4 כפות שמן
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית ראס אל חנות
חופן צנוברים
חופן צימוקים בהירים
1/2 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בעזרת מזלג. מתבלים במלח, פלפל שחור וראס אל חנות, מוסיפים את הצנוברים והצימוקים, מערבבים ומסירים מהאש. לאחר שהתערובת מצטננת מעט, מוסיפים את הטחינה ומערבבים.

2. בכל טורטייה, מניחים בנדיבות ממלית הבשר, מקפלים לחצי ואז לרבע.

3. מחממים היטב פלנצ'ה - מחבת פסים - עם מעט שמן זית, ומטגנים את הטורטיות עד להזהבה קלה משני הצדדים. מגישים עם סלט עגבניות פיקנטי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר