עוף ואורז עם עשבי תיבול בסיר אחד
עוף ואורז עם עשבי תיבול בסיר אחד (צילום: www.lecremedelacrumb.com)
  • זמן הכנה5 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 נתחי חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
  • 30 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפיות תערובת תיבול איטלקי
  • לאורז:
  • 1 כוס אורז לא מבושל (לבן או חום)
  • 1/4 2 כוסות ציר עוף
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי

אופן הכנת עוף ואורז עם עשבי תיבול:

אאא

1.ממיסים את המחמאה על אש בינונית במחבת או בסיר גדול (עם מכסה). מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ובתערובת התיבול האיטלקי. מטגנים את העוף עד להשחמה במשך 1-2 דקות מכל צד (הוא לא צריך להיות מבושל עד הסוף בשלב זה), ומוציאים לצלחת.

2. מוסיפים לסיר את האורז, ציר העוף, מיץ הלימון והתיבול האיטלקי. מניחים על הכל את העוף, מכסים מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20-25 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. 

מקשטים עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה, מוסיפים פרוסות לימון ומגישים מיד.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

מקור