בריא יותר

מתכון לפיצה על בסיס בטטה - מדריך וידאו

כשזה מגיע לטעם, פיצה די קרובה לדרגת שלמות. אך בנוגע לבריאות...לא בדיוק. מה עושים? משמיטים את הבצק ודואגים לאלטרנטיבה בריאה יותר וטעימה לא פחות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 בטטה בינונית, קלופה, חתוכה לקוביות גדולות
  • 2/3 כוס שיבולת שועל רגילה (מגולגלת)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • קמצוץ אבקת שום
  • 1 כף שמן זית

אופן הכנת פיצה על בסיס בטטה:

שימו לב: "בצק" הפיצה פרווה לגמרי, רק התוספות הופכות אותה לחלבית (בינינו, איזו פיצה טובה בלי גבינה נוטפת?)

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ובמקביל טוחנים במעבד מזון את קוביות הבטטה ושיבולת השועל. מוסיפים את הביצה, אבקת השום והמלח וממשיכים לטחון עד לקבלת בצק דליל או בלילה סמיכה ועבה.

2. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ויוצרים עיגול שטוח (אפשר לעצב 2 עיגולים) בעובי של חצי-אחד ס"מ.

3. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהחלק העליון יבש. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחזירים לתנור כשהצד היבש כלפי מטה. מברישים את החלק העליון בשמן זית ואופים במשך 5-10 דקות נוספות, כדי לקבל מעטה פריך.

4. מורחים רוטב עגבניות, מפזרים כל תוספות אהובה - גבינה צהובה כמובן - ומחזירים לתנור עד שהגבינה נמסה.

ואם כבר, הנה מתכון מעולה לפיצה על בסיס כרובית ופיצה על בסיס חצילים.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר