סוכות חגיגי

מתכון לעוף שלם צלוי עם בטטות ופירות הדר

מנה בניחוח סתווי נהדר שמתאימה כעיקרית לשולחן החג: מתכון לעוף שלם צלוי עם בטטות והדרים - שילוב מעניין בין הטעם החמצמץ-מרענן של הפירות ומתיקות הבטטה (מתכונים לחג, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 עוף שלם
  • 1 לימון
  • 2 תפוזים
  • 1 אשכולית
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים גס
  • 4 בטטות בינוניות בקליפתם, חתוכות גס
  • 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • חופן קטן של גבעולי תימין טרי
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עוף שלם צלוי עם בטטות ופירות הדר:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. שוטפים היטב את הפירות בקליפותיהם, וקוצצים לרבעים גסים. מעבירים לתבנית פיירקס חסינת אש שמספיק גדולה להכיל גם את הבטטות והעוף.

3. מוסיפים לתבנית את הבצלים והבטטות, ממקמים על הכל את העוף, ומניחים עליו מהפירות, הבטטות והבצלים.

4. "מנקדים" את העוף והתוספות שלצידו במרגרינה, מזלפים מעל את שמן הזית, מוסיפים את גבעולי התימין ומתבלים במלח ופלפל שחור.

5. מעבירים לתנור למשך 60 דקות. לאחר 30 דקות, מוציאים את התבנית, ובעזרת כף, יוצקים על העוף את הנוזלים שבתבנית כדי שלא יתייבש וסוחטים מעל חצי תפוז. מחזירים לתנור ל-30 דקות נוספות, עד שהעוף מקבל גוון זהוב-שחום יפה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר