לשבת בבוקר

מתכון לעוגת קרם וגנאש שוקולד בסגנון בוסטון - מדריך וידאו

העוגה הזו הוגשה לראשונה במלון "האוס פארקר" בבוסטון כבר ב-1856 ומורכבת משכבות של עוגת ספוג, קרם נדיב וגנאש שוקולד עשיר - שילוב קלאסי שכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • לעוגת הספוג:
  • 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 1/4כפית מלח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 113 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • לקרם:
  • 1/2 1 כוס (360 מ"ל) חלב
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 חלמוני ביצה גדולים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 3 כפות (24 גרם) קורנפלור
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 15 גרם חמאה לא מלוחה
  • לגנאש:
  • 100 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן הכנת עוגת קרם וגנאש שוקולד:

הכנת הקרם:

1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר והמלח עד לקבלת גוון חיוור.

2. מערבבים את הקורנפלור והקמח עם 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב. יוצקים את שאר החלב חלב לסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ויוצקים שליש מהחלב החם על תערובת החלמונים, טורפים קלות ויוצקים את התערובת כולה לסיר עם החלב. מביאים לרתיחה תוך ערבוב עד שהנוזל מתעבה והקורנפלור נטמע היטב. מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל.

3. מעבירים את הקרם החם לקערה נקייה, ממתינים שיצטנן במשך 10 דקות, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ישירות על הקרם, מניחים לקרם להצטנן לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר עד לשימוש.

הכנת עוגת הספוג:

4. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים בחמאה תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.

5. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומניחים בצד.

6. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים יחד את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, ומוסיפים את תמצית הווניל.

7. מוסיפים לקערה הגדולה לסירוגין את תערובת הקמח והחלב, ויוצקים את הבלילה באופן שווה לתבנית מוכנה.

8. אופים במשך 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים, ומניחים לצינון על רשת במשך 10 דקות ורק אז מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים בצד לצינון מלא.

הרכבת העוגה:

9. חוצים את העוגה לשניים לרוחב, מניחים חצי אחד על צלחת הגשה, מורחים בקרם בנדיבות, אך שומרים על שוליים נקיים של 1 ס"מ. מניחים על הקרם את החצי השני של העוגה.

הכנת גאנש השוקולד:

10. בסיר, מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, מסירים מהאש ומוסיפים לסיר את השוקולד הקצוץ. משהים יחד במשך דקה ומערבבים לנוזל אחיד.

11. בעזרת מרית, מורחים את גנאש השוקולד על החלק העליון של העוגה, ומניחים לעוגה להתגבש יחד במשך 15 דקות. מגישים מיד או שומרים במקרר עדג להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר