מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת חצילים, חומוס ועגבניות

אפשר להגיש אותה חמה, בטמפרטורת החדר ואפילו קרה - והיא עדיין תהיה טעימה: מתכון לפשטידת חצילים, חומוס ועגבניות בסגנון ים-תיכוני (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חציל בינוני, קלוף ופרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 1 כף שמן זית
  • 2 עגבניות, פרוסות לעיגולים דקים
  • 1 בצל, חתוך לשניים ופרוס דק
  • 425 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, שטופים ומסוננים
  • 226 גרם רוטב עגבניות מוכן

אופן הכנת פשטידת חצילים, חומוס ועגבניות:

1. מברישים בשמן זית את פרוסות החצילים משני הצדדים. מסדרים את החצילים בתבנית ואופים ב-200 מעלות במשך 3-5 דקות משני הצדדים (הופכים באמצע האפייה), עד להשחמה קלה. מוציאים מהתנור ומנמיכים ל-180 מעלות.

2. במקביל, מטגנים את הבצל במחבת עם 1 כף שמן זית עד לשקיפות.

3. משמנים קלות תבנית פיירקס חסינת אש בקוטר 22 ס"מ. מניחים את החצילים בשכבה שטוחה והדוקה, מוסיפים מעל את הבצל ולאחר מכן את החומוס. מסדרים על הכל את פרוסות העגבניות, מערבבים את רוטב העגבניות עם 2 כפות מים ויוצקים על הכל. אם רוטב העגבניות אינו מלוח, ניתן לפזר מעט מלח בין שכבה לשכבה.

4. אופים במשך 45 דקות עד שהנוזלים מבעבעים והפשטידה אפויה. מוציאים מהתנור, ממתינים לצינון ומגישים חם, בטמפרטורת החדר או אפילו קר. ניתן לשמור במקרר במשך 3-5 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר