עוגיות שוקולד ללא קמח של שירן דיקמן
עוגיות שוקולד ללא קמח של שירן דיקמן (צילום: prettysimplesweet.com)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 227 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
  • 40 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 ביצים
  • 1 כף דבש
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן מגורען + תוספת לציפוי
  • 3/4 כוס שקדים טחונים
  • 2 כפיות אבקת קקאו
  • קורט מלח
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנת עוגיות שוקולד עסיסיות ללא קמח:

אאא

1. בסיר כפול (בן מארי), ממיסים את השוקולד. מסירים מהאש, ומוסיפים את קוביות החמאה. מערבבים עד להמסה מלאה.

2. במיקסר, מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר והדבש - במשך כ-10 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה במרקם עבה וחלק.

3. מקפלים את תערובת הביצים לשוקולד המומס.

4. בקערה, מערבבים את אבקת הקקאו, המלח, והשקדים הטחונים. בעדינות ותוך כדי ערבוב, מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לתערובת השוקולד. מכסים את הקערה ושומרים במקרר במשך כמה שעות או עד שהעיסה יציבה מספיק כדי לגלגל ממנה כדורים.

5. מחממים את התנור ל-160 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6. עובדים במהירות כדי לנצל את הבצק הקר - בעזרת כף גלידה ומקל או ביד רטובה מעט, יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ, מגלגלים בסוכר מגורען ומניחים ברווחים של 5 ס"מ בתבנית. אופים במשך 12 דקות עד שהעוגיות מעט לחות, אך לא רטובות. מניחים לעוגיות להצטנן מעט ואז מקשטים באבקת סוכר.

המתכון נוצר על ידי שירן דיקמן, מתוך הבלוג pretty simple sweet