מי צריך מרשמלו כשיש בטטות?
מי צריך מרשמלו כשיש בטטות? (צילום: www.bonappetit.com)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 בטטות בינוניות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
  • 1/4 כוס דבש
  • 60 גרם חמאה לא מלוחה / מרגרינה בטעם חמאה
  • מלח גס
  • 2 כפות חומץ סיידר תפוחים

אופן הכנת בטטות צלויות עם דבש חם:

אאא

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. שוטפים ומשפשפים היטב את הבטטות בקליפתן, מנקבים חורים בכל בטטה ועוטפים כל אחת בנייר כסף. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר כסף וצולים במשך 60-70 דקות, עד שהבטטות רכות וניתן לנעוץ בהן מזלג בקלות.

3. מסירים את נייר הכסף, ומניחים לבטטות להצטנן בצד. מגביהים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות.

4. במקביל, מערבבים יחד את הצ'ילי, הדבש והחמאה בסיר קטן. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. כשהתערובת אחידה, מסירים מהאש ומוסיפים את הסיידר.

5. בכף היד, מועכים קלות את הבטטות ואז קורעים חתיכות בגודל ביס. ככל שהמראה פחות אחיד, כך עדיף. מעבירים הכל לקערה גדולה ויוצקים מעל מחצית מתערובת הדבש החם - אך ללא צ'ילי. מתבלים במלח, ומסדרים את הבטטות בתבנית פיירקס חסינת אש, כשהקליפה כלפי מטה. 

6. צולים את הבטטות בפעם השנייה במשך 20-25 דקות, יד שהן פריכות ושחומות בקצוות. מיד כשמוציאים מהתנור, יוצקים מעל את שאר תערובת הדבש ומגישים.

מקור