מה אוכלים היום?

מתכון לשקשוקה בגרסת תנור עשירה ופיקנטית

או: ככה סוגרים ב-10 דקות את פינת ארוחת הצהריים-ערב המשפחתית. מתכון לשקשוקה עשירה ופיקנטית שמתחילים על הכיריים ועוברים לתנור. חובה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות <a href="http://www.kikar.co.il/210563.html">רוטב עגבניות פיקנטי</a>
  • 4 עלי בזיליקום טריים, קצוצים
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 6 ביצים
  • 113 גרם מוצרלה, חתוכה לפרוסות

אופן הכנת שקשוקה פיקנטית בתנור:

ציוד נדרש: מחבת שניתן להשתמש בה גם בכיריים וגם בתנור.

אין לכם? השתמשו במחבת רגילה, ולפני שמגיע שלב האפייה, העבירו את הרוטב לתבנית.

1. במחבת, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 5 דקות או עד שהבצל רך ושקוף. מוסיפים את השום ומבשלים במשך דקה נוספת.

2. מוסיפים את רוטב העגבניות, הבזיליקום והצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל שחור. כדי להפוך את השקשוקה לחריפה יותר, מוסיפים עוד צ'ילי. מביאים את הרוטב לרתיחה וכשעולות בועות, מסירים את המחבת מהאש.

3. בזהירות, שוברים את הביצים אחת אחת מעל הרוטב במחבת, ומפזרים ביניהן את פרוסות המוצרלה.

4. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך 8-10 דקות או עד שהביצים מוכנות. מקשטים עם בזיליקום קצוץ ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר