קציצות סלמון פריכות ורוטב פלפלים קלויים
קציצות סלמון פריכות ורוטב פלפלים קלויים (צילום: www.foodiecrush.com)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים גס
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמיר טרי קצוץ
  • 3 כוסות פירורי לחם טרי
  • 2 ביצים
  • 30 גרם מרגרינה בטעם חמאה, מומסת (לנוהגים בהיתר: חמאה)
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כף חרדל חלק
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1/2 2 כוסות סלמון מבושל מפורר (אפשר להשתמש גם בשאריות)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כוס שמן צמחי לטיגון
  • לרוטב:
  • 4 פלפלים אדומים
  • 2 כוסות שמנת צמחית להקצפה (לנוהגים בהיתר: שמנת מתוקה)
  • פפריקה חריפה ומלח

אופן הכנת קציצות סלמון פריכות ורוטב פלפלים קלויים:

אאא

הכנת רוטב הפלפלים:

1. קולים את הפלפלים בשלמותם על להבה גבוהה-בינונית גלויה והופכים לעתים קרובות, עד לחריכה. מעבירים לשקית, סוגרים אותה היטב ומאפשרים לאדים להתפשט בפנים במשך 10-15 דקות. מסירים את קליפת הפלפלים והזרעים וקוצצים אותם גס. 

2. בסיר בינוני על אש בינונית, מביאים לרתיחה את הפלפלים והשמנת הצמחית. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, ומבשלים במשך כ-8 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. מסירים מהאש ובעזרת מוט בלנדר או במעבד מזון טוחנים היטב לתערובת חלקה. מתבלים במלח ופפריקה חריפה לפי הטעם ומשאירים את הרוטב שבסיר על אש נמוכה מאוד עד להגשה.

הכנת קציצות הסלמון:

3. במעבד מזון, טוחנים יחד את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והשמיר. מוסיפים 1/2 1 כוסות של פירורי הלחם, את הביצים, המרגרינה המומסת, המיונז, החרדל ומיץ הלימון. ממשיכים לטחון עד לשילוב מלא.

4. מוסיפים את פירורי הסלמון, מתבלים במלח ופלפל שחור וטוחנים בפולסים עד שהתערובת מתגבשת לעיסה אחידה, אך נזהרים לא לטחון יותר מדי. מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר למשך 30 דקות לפחות עד לילה. 

5. יוצרים מהעיסה קציצות עגולות בעובי של קצת פחות מ-1 ס"מ ומצפים אותן היטב בפירורי הלחם שנותרו. 

6. במחבת גדולה, מחממים את השמן לחום בינוני (איך בודקים? זורקים פירור לחם לשמן ואם עולות בועות, השמן מוכן לטיגון). מטגנים את הקציצות במשך 2 דקות מכל צד או עד לקבלת גוון זהוב. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומכסים כדי שהן יישארו חמות. מגישים עם אטריות ביצים מבושלות ורוטב הפלפלים.

מקור

ואפשר להכין רק את הקציצות (צילום: www.foodiecrush.com)
ואפשר להכין רק את הקציצות (צילום: www.foodiecrush.com)