לערבב, לצפות ולתנור: פרגיות בדבש וחרדל
לערבב, לצפות ולתנור: פרגיות בדבש וחרדל (צילום: www.foodiecrush.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 8 פרגיות נקיות, ללא עור וללא עצמות
  • 1/4 כוס חרדל גרגרים
  • 1/4 כוס חרדל דיז'ון
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 2 כפות עלי טרגון / רוזמרין / תימין קצוצים
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש דק

אופן הכנת פרגיות אפויות בציפוי דבש וחרדל:

אאא

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.

2.מסירים כל שומן או עור עודף מהפרגיות, שוטפים במים קרים, מייבשים באמצעות טפיחות עם מגבות נייר ומניחים בצלחת בצד.

3. בקערה גדולה, מערבבים חרדל גרגרים, חרדל דיז'ון, דבש, רוטב סויה, טרגון / רוזמרין / תימין וג'ינג'ר. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב לציפוי.

4. בתבנית פיירקס חסינת אש, מסדרים את הפרגיות, ומזלפים מעל את רוטב הציפוי. אם רוצים, ניתן לפזר מעל עוד עלי טרגון / רוזמרין / תימין.

5. אופים במשך 45 דקות עד שהפרגיות אפויות היטב והנוזלים מצטמצמים ומסמיכים. מגישים חם.

מקור