עגבניות שרי מסוכרות בטעם חמוץ-מתוק
עגבניות שרי מסוכרות בטעם חמוץ-מתוק (צילום: shuttersock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(12 מנות):

  • 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 1 כפות (20 מ"ל) חומץ בלסמי
  • 1 כפית סוכר דק
  • קורט צ'ילי גרוס (לא חובה - לחובבי הפיקנטי)
  • קומץ גבעולי תימין טרי
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עגבניות שרי מסוכרות:

אאא

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.

2. מפזרים את חצאי העגבניות בשכבה אחידה, מזלפים מעל את שמן הזית והחומץ הבלסמי, מפזרים את הסוכר, הצ'ילי, התימין, המלח והפלפל השחור.

3. מערבבים קלות כך שהצד החתוך של כל העגבניות יהיה כלפי מעלה, ואופים במשך 40-45 דקות. טעים להגיש על ג'בטה קלויה עם גבינת ריקוטה נדיבה.