מתכון לעגבניות שרי מסוכרות בטעם חמוץ-מתוק

מתכון לעגבניות שרי מסוכרות - השם הרשמי שלהן מעט מטעה כי הטעם הוא חמוץ-מתוק ובניגוד לפירות מסוכרים אחרים, אפשר לשדך אותן בקלות למלוחים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עגבניות שרי מסוכרות בטעם חמוץ-מתוק (צילום: shuttersock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 1 כפות (20 מ"ל) חומץ בלסמי
  • 1 כפית סוכר דק
  • קורט צ'ילי גרוס (לא חובה - לחובבי הפיקנטי)
  • קומץ גבעולי תימין טרי
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עגבניות שרי מסוכרות:

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.

2. מפזרים את חצאי העגבניות בשכבה אחידה, מזלפים מעל את שמן הזית והחומץ הבלסמי, מפזרים את הסוכר, הצ'ילי, התימין, המלח והפלפל השחור.

3. מערבבים קלות כך שהצד החתוך של כל העגבניות יהיה כלפי מעלה, ואופים במשך 40-45 דקות. טעים להגיש על ג'בטה קלויה עם גבינת ריקוטה נדיבה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר