ביסקוטי. עוגיות קפה ושוקולד צ'יפס איטלקיות
ביסקוטי. עוגיות קפה ושוקולד צ'יפס איטלקיות (צילום: thepioneerwoman.com)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3/4 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1 כף אבקת אספרסו / קפה חזק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

אופן הכנת עוגיות ביסקוטי:

אאא

1. מעבירים רשת תנור אחת למדף העליון ורשת נוספת ממקמים על המדף התחתון. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2. מנפים את הקמח לקערה גדולה ומערבבים יחד עם אבקת האפייה והמלח.

3. בקערה קטנה, מערבבים יחד את אבקת האספרסו ותמצית הווניל. במיקסר, מקציפים את הביצים, הסוכר ותערובת האספרסו-וניל במשך כמה דקות עד לקבלת נוזל סמיך. מערבבים פנימה את תערובת הקמח ולבסוף את השוקולד-צ'יפס.

4. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק 2 כיכרות ברוחב 10 ס"מ ובגובה של 2 ס"מ. ממקמים כל אחד מהם בתבנית אחרת, ואופים כל תבנית בנפרד במשך 25 דקות על המדף התחתון. מסובבים את התבנית באמצע האפייה.

5. לאחר האפייה, נותנים למאפה השטוח שהתקבל לנוח במשך 10 דקות, ומעבירים את מדף הרשת התחתון למדף המרכזי.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

6. מרססים במים כל מאפה ובעזרת סכין חדה פורסים אותם לרוחב לפרוסות ברוחב 2 ס"מ.

7. בתבנית אחת מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את כל הפרוסות (של שני המאפים) כשהן עומדות ואופים במשך 25 דקות נוספות על המדף האמצעי. מוציאים ומצננים על רשת. 

כשהעוגיות קרות לגמרי, מאחסנים אותן במיכל אטום בטמפרטורת החדר. אם הן מתרככות קצת במהלך הזמן, אפו אותן שוב במשך 5 דקות בחום של 100 מעלות.

צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב בתמונות:

עיצוב הבצק ל-2 כיכרות שטוחות.

ריסוס המאפה במים (או הרטבתו בזהירות).

פריסת המאפה לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

אפיית כל הפרוסות בעמידה.

מקור