קפה בגביעי גלידה. מתקפת טרנד או כאן כדי להישאר?
קפה בגביעי גלידה. מתקפת טרנד או כאן כדי להישאר? (צילום: www.culinaryenvy.com)
אאא

אולי לא שמתם לב או שאינכם פודיז אמיתיים - אבל את חובבי האוכל באינסטגרם מעסיק בימים אלה דבר אחד: #CoffeeInACone. במילים אחרות, קפה בגביע גלידה.

מסתבר שכוסות זה קונספט כל כך מיושן שבתי הקפה בארה"ב החליטו להחליף אותן בגביעי גלידה פריכים, כאשר החלק הפנימי שלהם מצופה בשוקולד כדי למנוע מהקפה להרטיב מיד את הגביע שעשוי מוופל, מה שיביא לזליגת הקפה.

כי ממש כמו שאפשר להמציא "ברוקיז" - עוגיות בראוניז ושוקולד צ'יפס פאדג'יות, למה שקופי-אין-קון לא יתפוס? והם אכן תפסו. והרי ההוכחות (חלק מהן):

lavazzagr

raneem_m_s

glamourgermany

בינתיים, עד שהשילוב המופלא הזה יגיע לארץ, תוכלו להכין אותו בעצמכם - וליהנות מ"גלידה" חורפית.

אז איך מכינים קופי-אין-קון? 

1. ממיסים שוקולד בסיר כפול (ממש כך), ויוצקים מעט מהשוקולד המומס לכל גביע גלידה. מסובבים את הגביע כך שהשוקולד יצפה אותו היטב מבפנים.

2. טובלים את שפת הגביע בשוקולד, ומפזרים סביב סוכריות צבעוניות, אם רוצים. 

3. מעמידים את הגביעים בכוסות שתייה יציבים, ומעבירים למקרר למשך 10 דקות. חוזרים על סעיפים 1 ו-2, ומכניסים שוב למקרר למשך 10 דקות.

4. יוצקים קפה חם לגביע השוקולד - ומגישים מיד.