כריך פתוח חורפי במילוי דלורית צלויה ומגוון תוספות
כריך פתוח חורפי במילוי דלורית צלויה ומגוון תוספות (צילום: www.olivemagazine.com)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 100 גרם דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית סומק (לא חובה)
  • 1 כפית חומץ בן יין לבן / חומץ סיידר תפוחים
  • מייפל / דבש - אם אתם מעדיפים את הדלורית מתוקה יותר
  • 2-3 פרוסות לחם (עדיף לחם דגנים איכותי)
  • 1 ביצה

אופן הכנת כריך פתוח במילוי דלורית צלויה ומגוון תוספות:

אאא

>> מדריך וידאו: איך לנקות, לקלף ולחתוך דלורית בקלות

1. מפזרים את קוביות הדלורית בתבנית, מזלפים שנו זית, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להתרככות. מוציאים, מעבירים לקערה, מתבלים בסומק ומועכים למחית.

2. במקביל, שולקים את הביצה לביצה עלומה. הנה מדריך וידאו כיצד לעשות זאת בקלות.

3. הרכבת הכריך: מורחים על פרוסות הלחם את מחית הדלורית הצלויה, וכעת הכל פתוח - ניתן לפזר מעל מעט צ'ילי גרוס וגרעיני חמניות או גבינת ריקוטה / פטה עם חצאי עגבניות שרי ואפילו כרוב ניצנים פרוס דק וזילוף קל של חומץ בלסמי. מניחים על הכל את הביצה העלומה ואוכלים מיד, חם.

אילו תוספות הייתם מוסיפים לכריך שלכם?

מקור