מתוק ולא מושחת

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס בצורת מקל - בריאות יותר

ממש כמו שמשנים את צורתו של הבורקס בהתאם למילוי, גם העוגייה הוותיקה הופכת כאן מעיגול למקל בזכות 45.8 קלוריות בלבד שיש בכל מקל. לא תכינו? ברור שכן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 60 גרם חמאה / מרגרינה
  • 2 כפות רסק תפוחים
  • 1 כוס סוכר חום כהה דחוס
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 ביצה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

אופן הכנת מקלות שוקולד-צ'יפס:

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית מלבנית בגודל 25X40 ס"מ בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה, מקציפים את החמאה, רסק התפוחים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת בלילת קרם בהירה. מוסיפים את הביצה ומקציפים שוב עד להיטמעות מלאה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי), הסודה לשתייה והמלח ושופכים את התערובת לבלילת הקרם. מערבבים לשילוב מלא.

4. בעזרת כף, מעבירים את בלילת הבצק לתבנית, מעצבים אותו למלבן ושומרים על שוליים של 2.5 ס"מ מהתבנית. מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס ולוחצים אותם קלות לתוך הבצק.

5. אופים במשך 10-15 דקות או עד החלק העליון מזהיב וקצוות מלבן הבצק משחימות קלות. מוציאים מהתנור (הבצק האפוי יהיה רך, אך לאחר קירור הוא מתמצק). מניחים את התבנית לקירור על השיש במשך 10-20 דקות, ורק לאחר מכן, פורסים את המלבן לרצועות באורך 4 ס"מ וברוחב של 1 ס"מ. בזהירות, מחלצים את "המקלות" מהתבנית, ומניחים אותם על רשת מתכת לצינון מלא.

מקור

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר