מה אוכלים היום?

מתכון למרק עגבניות צלויות ובזיליקום קל להכנה

10 דקות עבודה וטעם נהדר שמשלימים עם פרוסות בגט קלויות וגבינה נוטפת מעל - ויש לכם את ארוחת החורף אולטימטיבית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1.3 ק"ג תערובת עגבניות רגילות ועגבניות שרי
  • 6 שיני שום לא מקולפות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס בצל צהוב קצוץ
  • 1 כף מלח גס
  • 1/2 1 כפיות פלפל שחור טחון טרי
  • 5 כוסות מרק צח / מים + מעט אבקת מרק
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים

אופן הכנת מרק עגבניות צלויות ובזיליקום:

1. חוצים לשניים את כל העגבניות (הרגילות והשרי), ומסדרים הכל בשכבה אחת בתבנית אפייה גדולה יחד עם השום הלא מקולף. מזלפים מעל 3-4 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור.

2. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהעגבניות חרוכות מעט ורכות. מוציאים, מצננים במשך 5 דקות ומקלפים את השום.

3. מחממים 1 כף שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 4-5 דקות על אש בינונית עד להזהבה. מתבלים במלח גס ופלפל שחור טחון טרי, מוסיפים את העגבניות הצלויות, השום, המרק הצח ועלי הבזיליקום. מערבבים ומבשלים יחד במשך 3 דקות.

4. מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי. מחזירים לסיר, ומבשלים במשך 5 דקות. מגישים חם לצד פרוסות בגט קלויות עם גבינה נוטפת מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר