מרק עדשים ומרק תירס. כי מרגישים את הסתיו באוויר
מרק עדשים ומרק תירס. כי מרגישים את הסתיו באוויר (צילום: שאטרסטוק)
אאא

גם בלי שנעקוב אחרי לוח השנה. תמיד נדע מתי נכנסת השבת. איך? לפי ריחות הבישולים שמגיעים מכל בית ובית. ריח של שבת מתקשר אוטומטית לריח מסוים אחד. הריח של המרק.

אבל חלק מאיתנו מרגישים שגם המרק העוף המסורתי עשה את שלו. יש לכם חשק לגוון? קבלו 2 מתכונים קלילים ובריאים למרק מנצח.

מה הפעם? שני מתכונים חמים לשבת מעט קרירה.

קלוריות: 399 בלבד

רמת קושי: קלילה עד בינונית.

מרק עדשים

מנות: 4 | קלוריות: 256 למנה 

מרכיבים:

1/2 כוסות עדשים

1 כף שמן

1 כף קמח

2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

4 שיני שום, קלופות

קורט תימין

קורט אורגנו

מלח, פלפל שחור ופלפל לבן - לפי הטעם

3 כפות מיץ לימון טרי

5-6 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את העדשים ומטגנים קלות. מוסיפים את הקמח ומערבבים.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה ושיני שום, מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים תוך בחישה בכף עץ. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה, מידי פעם בוחשים. אם צריך, מוסיפים מים לדילול מרק. מגישים חם עם פטרוזיליה או עירית קצוצה מעל.

מרק תירס

מנות: 4 | קלוריות: 143 למנה 

מרכיבים:

1 קופסת שימורי תירס (כולל הנוזל)

1 בצל, קלוף וקצוץ לקוביות

2 כפות שמן

1 כף שטוחה קמח רגיל

מלח ופלפל שחור

3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים את גרגירי התירס עם 2-3 פולסים, למרקם גס.

2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את התירס ומערבבים

3. מוסיפים לסיר את הקמח, מערבבים ויוצקים את המים. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מבשלים במשך כ-15 דקות נוספות על אש קטנה, מדי פעם מערבבים. מגישים חם.

למתכונים נוספים

 שלושה סלטים לשבת שישדרגו כל ארוחה, לחץ כאן

מתכון לעוף במרידנת טריאקי ושתי תוספות בריאות,לחץ כאן

הכתבה נערכה בשיתוף מערך התזונה והדיאטה, מאוחדת. המתכונים בכתבה נלקחו מהספר "תזונה מהנה - מתכוני בריאות לילדים", מאת ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית במאוחדת, וחנה שאולוב, מחברת ספרי בישול ואפייה.