פירות יבשים ממתיקים את מנת הבשר. אילוסטרציה
פירות יבשים ממתיקים את מנת הבשר. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)
אאא

אחרי כל הסעודות הדשנות בתקופת החגים, הגיע הזמן לחזור לשיגרה בריאה, נכונה ותקינה. חלק חשוב ממרכיב אורח החיים הבריא, הינו התזונה. הגיע הזמן להקפיד מה נכנס לנו לפה.

כדי לקבל ארוחה משביעה וטעימה, לא חייבים להשתמש דווקא בחומרים לא מזינים ולא בריאים. אז איך בכל זאת משלבים בין סעודה משובחת למזון בריא?

כיכר השבת בשיתוף מאוחדת מציע לכם מתכונים בעלי ערך תזונתי גבוה, מלאי ויטמינים, בריאים, וכמובן לא שכחנו: גם בלי הרבה קלוריות...

מה הפעם? מנה עיקרית, טעימה ואהובה על ילדים. לארוחת צהריים בשבת.

קלוריות: 261 בלבד.

רמת קושי: קלילה ונעימה.

רצועות הודו עם פירות יבשים

מנות: 2 | קלוריות: 261

מרכיבים:
300 גרם חזה הודו אדום חתוך לרצועות קטנות ודקות
1 כף שמן קנולה לטיגון
1 כפית רוטב טריאקי
1 כפית סויה
1 כף צימוקים שחורים
1 כף משמש יבש חתוך קטן
2 תמרים חתוכים

אופן הכנה:
1. מניחים במחבת חמה רצועות הודו ושמן ומערבבים או מקפיצים במשך כמה דקות.
2. מוסיפים רוטב סויה וטריאקי.
3. מוסיפים פירות יבשים, בוחשים מעט ומכסים (אם יש צורך אפשר להוסיף שליש כוס מים)
4. ממשיכים לאדות תוך כדי בחישה עד צמצום הרוטב ומגישים חם.

מתכונים בריאים נוספים:
1. מתכון לעוף במרינדת טריאקי ו-2 סלטים בריאים לחץ כאן
2. שלושה סלטים בריאים שישדרגו כל ארוחה לחץ כאן
3. מתכון לסלט אורז וטונה עשיר ומרק עגבניות קליל לחץ כאן
4. מתכון למרק עדשים ומרק תירס לחץ כאן
5. שני סלטים לארוחה חלבית לחץ כאן

הכתבה נערכה בשיתוף מערך התזונה והדיאטה, מאוחדת. המתכונים בכתבה נלקחו מהספר "תזונה מהנה - מתכוני בריאות לילדים", מאת ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית במאוחדת, וחנה שאולוב, מחברת ספרי בישול ואפייה.