סלט ביצים וסלט חומוס בריאים יותר  לשבת. אילוסטרציה
סלט ביצים וסלט חומוס בריאים יותר לשבת. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)
אאא

על שולחן השבת עולים מטעמים רבים, ולפני השליו והדגים, המנות פתיחה מחכות לטבילת החלה כדי לפתוח את התיאבון.

ישנם סלטים שאנחנו יודעים היטב איך להכין, וישנם כאלה שאנחנו עוד לומדים. אבל איך אפשר לשלב בכל זאת מוצרים בריאים בשביל להעניק למשפחה גם תזונה מלאת טוב?

כיכר השבת בשיתוף מאוחדת מגיש לכם את מיטב המתכונים, עם ערך תזונתי גבוה, מלאי ויטמנים, ובריאים לעילא ולעילא. ויותר מהכל: פשוטים להכנה וטעימים.

מה הפעם? שני סלטים לשבת: סלט ביצים וסלט חומוס.
קלוריות? 231 בלבד
רמת קושי: קליל ופשוט

סלט ביצים

מנות: 6 | קלוריות: 89

מרכיבים:
6 ביצים קשות 
1 כף מיונז
בצל ירוק קצוץ דק או עירית קצוצה או בצל יבש קצוץ דק
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח לפי הטעם
6 זיתים שחורים קצוצים
להגשה: 2 יחידות אבוקדו (קטנים)

אופן ההכנה:
1. קולפים את הביצים הקשות תחת זרם מים קרים ומגררים על מגררת.
2. מוסיפים את המיונז ומערבבים.
3. מוסיפים את התבלינים ושאר החומרים.

להגשה: אפשר לחצות אבוקדו קטן לחצי, להוציא אתה גרעין, ולהניח את סלט הביצים בגומה שנוצרה.
**לקבלת ביצה קשה: מבשלים עד רתיחה, וממשיכים לבשל עוד כ-10 דק' תוך כדי רתיחה.

סלט חומוס

מנות: 6 | קלוריות: 142 למנה

מרכיבים:
1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס (מוכנים לאכילה)
2 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום קלופות וקצוצות דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט מים לדילול העיסה

אופן ההכנה:
1. מסננים את המים מקופסת השימורים.
2. מעבירים את גרגירי החומוס אל המכל של מעבד המזון.
3. מוסיפים טחינה, מיץ לימון ומעט מים וטוחנים (כמה סיבובים).
4. מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם (אם יש צורך מוסיפים באיטיות מים בזרם דק).

*אפשר לקשט בעלי פטרוזיליה, בזיתים שחורים או בפפריקה אדומה לא חריפה. ניתן גם להוסיף שמן זית (חשוב לזכור: כפית שמן זית מכילה 45 קלוריות).
**מומלץ להגיש עם פיתות.

 למתכונים בריאים נוספים:
מתכון לעוף במרינדת טריאקי ו-2 סלטים בריאים לחץ כאן
שלושה סלטים בריאים שישדרגו כל ארוחה לחץ כאן
מתכון לסלט אורז וטונה עשיר ומרק עגבניות קליל לחץ כאן
מתכון למרק עדשים ומרק תירס לחץ כאן
שני סלטים לארוחה חלבית לחץ כאן
מתכון לרצועות הודו ופירות יבשים לחץ כאן
מתכון למרק עוף עשיר לחץ כאן

הכתבה נערכה בשיתוף מערך התזונה והדיאטה, מאוחדת. המתכונים בכתבה נלקחו מהספר "תזונה מהנה - מתכוני בריאות לילדים", מאת ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית במאוחדת, וחנה שאולוב, מחברת ספרי בישול ואפייה.