כדורי תפוחי אדמה עם גבינות ותרד בציפוי פריך
כדורי תפוחי אדמה עם גבינות ותרד בציפוי פריך (צילום: www.liveeatlearn.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 כוס (118 מ"ל) שמן לטיגון
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כוסות (70 גרם) עלי תרד טריים
  • 2 כוסות פירה מוכן (אפשר משאריות)*, מצונן
  • 1/4 כוס (40 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס (40 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1 כוס (80 גרם) פירורי לחם פנקו

אופן הכנת כדורי תפוחי אדמה עם גבינות ותרד בציפוי פריך:

אאא

24-30 כדורים

*דאגו לבשל את הפירה עם חמאה ולתבל היטב במלח ופלפל שחור.

1. בסיר סוטאז' עם ידית ארוכה או במחבת, מחממים מעט שמן, ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את התרד ומטגנים יחד במשך 3 דקות תוך בחישה לעתים קרובות, עד שנפחו של התרד מצטמצם. מסירים מהאש וקוצצים את התרד.

2. בקערה גדולה, מערבבים את התרד, הפירה, הפרמזן והמוצרלה. אם התערובת לחה מידי, ניתן להוסיף מעט קמח.

3. מגלגלים מהתערובת עיגולים בקוטר של כף ובגודל שווה.

4. מסדרים בסמוך לכיריים קערה עם הביצים הטרופות, קערה עם פירורי הלחם וצלחת נקייה. בעזרת כף, טובלים כל כדור בביצה, מגלגלים בפירורי הלחם ומניחים על הצלחת.

5. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה - אם מעט פירורי לחם שנזרקו פנימה גורמים לשמן לרחוש, הוא מוכן לטיגון. עובדים בקבוצות של 4-5. בעדינות, מורידים את הכדורים לשמן, ומטגנים במשך 2-3 כל אחד. מגלגלים בזהירות עד שהציפוי כולו שחום ופריך. מוציאים לנייר סופג.

הערה: הקרוקטים אינם טובים במיוחד כשאריות וכדאי לאכול אותם מיד כשהם טריים או לא להכין אותם זמן רב מראש.

מקור

צילום: www.liveeatlearn.com
צילום: www.liveeatlearn.com