מה אוכלים היום?

מתכון לשקשוקה פיקנטית עם שדרוגים עשירים

כזו שתעטוף את הלשון שלכם בתבשיל עגבניות מנחם, פיקנטי-חריף עם נגיעות מעושנות, עשיר בחלבון וסיבים - וקל נורא להכנה. אתם עוד כאן? (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס קוביות בצל לבן
  • 1/2 גמבה, קצוצה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים + 1 כפית מלח
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר / סוכר קוקוס
  • מלח ים
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת / מתוקה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • קמצוץ הל (לא חובה)
  • קמצוץ אבקת כוסברה (לא חובה)
  • 425 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
  • 4-5 זיתי קלמטה / זיתים ירוקים, מגולענים וחצויים

אופן הכנת שקשוקה פיקנטית:

1. מחממים מחבת מתכת או ברזל יצוק גדולה על אש בינונית. מוסיפים את שמן הזית, הבצל, הגמבה והשום ומטגנים במשך 4-5 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהם רכים וריחניים.

2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וכפית מלח, ואת רסק העגבניות, הסוכר, הפפריקה, הכמון, הצ'ילי, הקינמון, ההל ואבקת הכוסברה, מתבלים במלח ים לפי הטעם, ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה על אש בינונית במשך 2-3 דקות, ומערבבים לעתים קרובות.

3. מוסיפים למחבת את גרגרי החומוס והזיתים, מערבבים ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. מבשלים במשך 15-20 דקות, לאיחוד טעמים.

מגישים חם עם המון לחם טרי או פסטה. ניתן לסחוט מעל לימון ולקשט בכוסברה קצוצה. את השאריות שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד חודש, וחימום חוזר מבצעים על הכיריים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר