מרק אפונה בסיסי ומהיר
מרק אפונה בסיסי ומהיר (צילום: robustrecipes.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 4 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 900 גרם אפונה קפואה
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה טריים
  • 1 כף עלי תימין טרי או 1/2 כפית תימין מיובש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנת מרק אפונה בסיסי ומהיר:

אאא

1. בסיר בינוני, מערבבים יחד את ציר הירקות וקוביות תפוחי האדמה. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הבעבוע, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 6-8 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

2. מוסיפים את האפונה כשהיא קפואה, ומניחים לה להפשיר בפנים ולקבל גוון ירוק בהיר במשך כ-3 דקות ומסירים מיד מהאש. מוסיפים לסיר את התימין ועלי הפטרוזיליה.

3. מעבירים את המרק למעבד מזון - עובדים בקבוצות ובכל פעם ממלאים את מעבד המזון רק עד מחציתו. טוחנים את המרק למרקם שמנת במשך כדקה לכל קבוצה.

4. מחזירים את המרק לסיר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מתבלים במלח בנדיבות (זה עוזר להדגיש את טעמה של האפונה) ופלפל שחור לפי הטעם.

מגישים חם עם זילוף שמן זית מעל. ניתן לשמור את השאריות עד שבוע בכלי אטום במקרר עד שבוע. 

מקור